x

The Rock trues med politianmeldelse

The Rock trues med politianmeldelse

Sidste år spillede den jamaicanske dancehall-musiker Buju Banton på det københavnske spillested The Rock, hvilket skabte en del ballade på grund af Bantons til tider stærkt homofobiske tekster.

I mandags gæstede dancehall-stjernen Elephant Man så The Rock, og endnu engang blev koncerten mødt med protester. Den jamaicanske musiker har nemlig også været særdeles homofobisk specielt tidligere i sin karriere, hvilket dog skulle have ændret sig en smule med tiden.

Hans pladeselskab har dog nu forbudt ham at tale offentligt om sit syn på homoseksuelle, og inden koncerten havde man ifølge DR fra The Rocks side informeret Elephant Man om, at kom han med homofobiske udtalelser under koncerten, ville man trække stikket, og han ville ikke få penge for koncerten.

Alligevel udtaler næstformanden i Borgerrepræsentationens socialudvalg, socialdemokraten Lars Rasmussen, til DR Kultur, at han overvejer at melde The Rock til politiet.

"Det er noget forbandet svineri, at det samme spillested gang på gang inviterer musikere, hvis eneste formål er at sprede had og skabe splid i vores by. Selv om den kunstneriske frihed skal være stor, så går grænsen der, hvor der opfordres til drab på andre mennesker".

Den kontroversielle Elephant Man nævnte ikke homoseksuelle til koncerten, og dermed blev der ikke overtrådt nogen love om diskrimination. Derfor håber folkene bag The Rock, at politianmeldelsen ikke bliver til noget.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA