x

Khaira Arby spiller i aften i Pumpehuset

Khaira Arby spiller i aften i Pumpehuset

Khaira Arby er et fænomen. Vi havde længtes efter hende, da krigen i Mali blev til uhyggelig virkelighed hjemme i Timbuktu. I fabelbyen, hvor sandheden blev lidt for konkret, da de fundamentalistiske galninge flyttede ind og som noget af det første satte sig for at smadre sufimystikeres grave og andre historiske monumenter. Så da hun stod på Pavillion-scenen på årets Roskilde-festival, og oven i købet efterfølgende i et interview kunne bekræfte, at normaliteten var på vej i hjembyen, var det næsten for godt til at være sandt.

Dertil kom, at Khaira Arby gav os et formidabelt show på festivalen, hvor hendes stemme nåede alle og hendes karisma til fulde dokumenterede, hvorfor der har gået frasagn om denne samme, siden hun via legenden Ali Farka Touré kom frem og viste, at det ikke er for ingenting, at man i Mali tager udgangspunkt i kvindernes tinde-kultur, når man søger rødderne for den såkaldte ørken-beduin-blues.

Arrangementet i aften er sat sådan sammen, at man først møder op i Empire Bio på Guldbergsgade på Nørrebro, hvor forpremieren på filmen They Will Have To Kill Us First bliver vist klokken 19.45. Her er der mulighed for at opleve Khaira Arby selv og hendes mand, som introducerer filmen om sangerindens liv.

Og efter filmen, der slutter kl. 21.35, kan man tage bussen direkte fra Nørrebrogade og ind til Pumpehuset ved Rådhuspladsen, hvor sangerinden går på klokken ti. Et fortræffeligt dobbeltprogram, hvor man kommer ind under huden på kulturen via en af de fornemmeste ambassadører.

19.45: They Wil Have To Kill Us First - introduktion ved Khaira Arby. Empire Bio. Pris: 85 kr. Fremviser man billet til koncerten også, giver biografen en øl.

22.00: Khaira Arby m. band. Pumpehuset. Pris: 120 kr.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA