Reptile Youth klar med ny, æstetisk musikvideo

Reptile Youth klar med ny, æstetisk musikvideo

Reptile Youth, der består af Mads Damsgaard, efter at Esben Valløe gik solo, er klar med en musikvideo til sangene "Arab Spring Break (Part I & II)", der er en del af ep'en "Away", der udkom i juni måned. Videoen er instrueret af Daniel Kragh-Jacobsen, der er Søren Kragh-Jacobsens nevø.

"Jeg forelskede mig i sangene "Arab Spring Break (Part I & II)" første gang jeg hørte dem." fortæller Daniel Kragh-Jacobsen og fortsætter: "Jeg lærte Mads at kende, og jeg blev virkelig fascineret af ham. Denne fascination er vigtig for mig, fordi det motiverede mig til at skabe en historie omkring Mads og filme ham."

"Videoen handler om den skizofreni, man kan føle i et parforhold. Samtidigt ville jeg lave en historie, som man kunne "zappe" rundt i, og stadig få noget ud af historien. Quentin Tarantino arbejdede engang i en videobutik, og når han skulle ekspedere folk, gik han glip af et øjeblik af den film, han var igang med at se. Han kunne dog stadig følge med i handlingen på filmen. Det var inspirationen til Pulp Fictions fragmenterede struktur, og når jeg ser musikvideoer, zapper jeg rundt i dem på en lignende måde, simpelthen fordi man kan, og fordi jeg let keder mig. Når nu eksperimentet er udført vil jeg så alligevel helst have, at folk ser filmen ud i et," fortæller Daniel Kragh-jacobsen.

Selvom efternavnet Kragh-Jacobsen burde være en hjælp til at få foden ind i filmbranchen, kom Daniel Kragh-Jacobsen ikke ind på Den Danske Filmskole.

"Efter at have søgt ind herhjemme et par gange uden held, lykkedes det til min store glæde at komme ind på American Film Institute i L.A. Og via legater og god støtte fra kulturministeriet er det også lykkedes at betale den to-årige uddannelse, der koster ikke mindre end en halv million kroner. Det samme som Den Danske Filmskole. Bare to år kortere. Det har været utroligt lærerigt, og har virkelig gjort mig dygtigere på alle måder, vil jeg mene", udtalte Kragh-Jacobsen i et interview med GAFFA i 2013. Læs hele interviewet her.

Se videoen til "Arab Spring Break (Part I & II)" her:

Reptile Youth - Arab Spring Break (Part 1 & 2) from Reptile Youth on Vimeo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA