x

Kræftramte Linkoban udgiver indsamlingssingle

Kræftramte Linkoban udgiver indsamlingssingle

For lidt over et år siden blev rapperen Linkoban diagnosticeret med kræft i stadie 4. Efter et intenst behandlingsforløb med kemoterapi og stråling har de danske læger ikke mere at tilbyde. Derfor søger Linkoban en alternativ behandling i Tyskland, hvor der er selvfinansering. Hun har dog mellem behandlingerne tilbragt en del tid i studiet og udgiver derfor i dag singlen "Hide The Dirt", hvor al indkomst fra streamning og salg går til hendes behandling. 

Alle har brug for et pusterum en gang i mellem. I Linkobans tilfælde er det musikstudiet, hvor hun har plads til at ånde og kan fokusere på andet end sin sygdom.

"Så længe jeg er syg, bliver jeg nødt til at skrive sange. For det første for ikke at tabe småkagerne fuldstændigt – men også fordi jeg undslipper balladen for en stund og får lov at leve mig ind i mine egne drømme igen. Her er intet umuligt."

I dag har de fleste danskere en relation til sygdommen og ved, hvor meget det betyder at være der for den ramte, og den ramte ved, hvor vigtigt det er have sine nærmeste ved sin side.

Linkoban fortæller: "Det sidste år har været det værste år i mit liv. Men det har også været ét af de bedste. Og det skyldes de mennesker, jeg har omkring mig. Det har været svært, og vi har været kede af det. Men vi har også haft det fucking sjovt."

"Hide the Dirt" handler om venskab. Sangen er skrevet til den ven, der forstår dig på en måde, ingen andre forstår dig. Den slags venskab, der føles mere som familie. Man deler kultur og visioner. Og man deler hemmeligheder og struggles. Man går langt for hinanden. Helt uden at stille spørgsmål."

Hvis du vil hjælpe til Linkobans behandling, kan du gøre det her

Lyt her til "Hide The Dirt": 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA