x

Steppeulvene genopstår i ny konstellation

Steppeulvene genopstår i ny konstellation

Den legendariske rockgruppe Steppeulvene har været i fokus det seneste år primært på grund af Ole Christian Madsens film "Steppeulven", der handler om Eik Skaløes liv både før, under og efter Steppeulvene og deres udgivelse af pladen "Hip", der blev deres eneste plade sammen som gruppe. I starten af året modtog gruppen også en ærespris ved den årlige musikprisuddeling Steppeulven. Samtidig blev Steppeulvenes legendariske plade "Hip" genudgivet med ekstra materiale.

Nu er der for første gang siden gruppens opløsning for 48 år siden ny musik på vej, som er baseret på hidtil ukendte digte fra Eik Skaløes pen. Musikken udkommer under navnet Stepp2.

"Vi har fået hans søsters (Iben Lassesen, red.) tilladelse til at arbejde videre med digtene", udtaler Steppeulvenes oprindelige trommeslager Preben Devantier til BT.

Den stadig aktive trommeslager har samlet et orkester med navnet Stepp2 med en ny Eik i spidsen. Den sydfynske musiker Eik Skibdal er ikke alene opkaldt efter den første Eik, han er også vild med musikken.

"Indtil videre har vi selv booket jobs, men er i kontakt med en impressario, som måske vil booke os. I første omgang udsender vi en cd med to numre med musik til Eik Skaløes efterladte tekster. Måske kommer der en mere. Planen er så at udsende et helt album med ny musik indenfor et år", siger Devantier til BT.

Lyt til klassikeren "Itsi-Bitsi" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA