x

Sjældne klassikere genudgives på vinyl

Sjældne klassikere genudgives på vinyl

Sidste år fik vi en 40-års jubilæumsudgave af DR-klassikeren Kaj & Andrea (1974), og tidligere i år (gen)udkom også Steppeulvenes 1967-milepæl Hip, med ekstramateriale og på både cd og vinyl.
 
Og nu har Warner Music Denmark - selskabet bag de to nævnte udgivelser - så rullet planen ud for en hel stribe af vinyludgivelser af ældre danske guldkorn; udvalgt udfra både deres klassikerstatus og udfra et kriterium om, at de har været vanskeligt tilgængelige og dyre - eller måske ligefrem uopdrivelige - på markedet i årevis. 
 
Det fortæller Lars Bennike, leder af katalogafdelingen i branchegiganten Warners danske afdeling, og forklarer: "Vinylens genkomst har afstedkommet, at vi har kigget indad - altså: Hvad kunne vi bidrage med?"
 
Ikke så lidt, skulle det vise sig: I skrivende stund er nye presninger af blandt andet punkantologien Pære Punk (1979) allerede sendt på gaden, og over to omgange i november følger yderligere otte album.
 
Fra Fielfraz til CV
 
Det drejer sig om titler fra Sods, Sort Sol (billedet, red.), Lars H.U.G. og Fielfraz til CV Jørgensens to første album og Saybias andet album These Are the Days, som udkom i et begrænset vinyloplag ved udgivelsen tilbage i 2004. To af pladerne - med CV Jørgensen og Lars H.U.G. - udkommer med nye omslag, skabt i samarbejde med kunstnerne.
 
Lars Bennike forklarer, at man til at begyndte med lavede et "bruttoliste" med udgivelser i Warners portefølje - som derefter, i en dialog med vinylforhandlere i landets større byer, blev kogt ned til de tolv album, som foreløbig er i udsigt.
 
For det slutter ikke i november - til januar er der varslet fire nye vinyludgivelser, herunder Baals debutalbum "Sensorama" fra 1996. Det har aldrig tidligere været udsendt på vinyl, og udkommer med tre bonustracks.
 
Trods den markante, fornyede interesse for at indkøbe musik i lp-format, udkommer Warners danske klassikere ikke i store oplag, fortæller Bennike, som er glad for at kunne præsentere blandt andet CV Jørgensens T-shirts, Terylenebukser og gummisko (1975) og Fielfrazs Slick (1996).
 
"Vi driver selvfølgelig en forretning - men der er også et stort hjerte, som banker for det her, bagved," udtaler Bennike.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA