x

Ny bog om Dizzy Mizz Lizzy

Ny bog om Dizzy Mizz Lizzy

Han har tidligere givet os gode bøger om både Sort Sol, David Bowie og – senest – Eik Skaløe. Og på fredag den 6. november udgiver Jan Poulsen så sin store bog om Dizzy Mizz Lizzy: Halvfemsernes populære, danske rockorkester, hvis frontfigur Tim Christensen siden tog hul på en særdeles succesfuld solokarriere.

Og som de senere år har været gendannet og givet en række stærkt succesfulde koncerter, små tyve år efter de slog igennem med sange som WaterlineSilverflameGloryLove Is A Loser's Game og 11:07 PM.

"Det var derfor et godt tidspunkt at stoppe op og binde en sløjfe på den 'gamle' historie og samtidig tage pulsen på gruppen i dag og derigennem måske se, hvor den er på vej hen," fortæller Jan Poulsen om sin motivation for at skrive bogen, som har fået titlen Dizzy Mizz Lizzy. En drengedrøm. 

Drengedrøm

Jan Poulsen fulgte – som journalist – bandet tæt i storhedstiden omkring (og efter) det selvbetitlede debutalbum, interviewede dem talrige gange og ledsagede endda gruppen på turné til Japan. Dizzy Mizz Lizzy: En drengedrøm er imidlertid baseret på helt ny research, fortæller forfatteren i anledning af fredagens udgivelse.

"Jeg har interviewet de tre medlemmer hver for sig adskillige gange her i 2015, og jeg har talt med alle andre, som har haft en væsentlig berøring med gruppen igennem årene for at kunne tegne et så rigt og nuanceret billede af det fantastiske eventyr, som historien om Dizzy Mizz Lizzy er," forklarer Poulsen i en pressemeddelelse, og tilføjer:

"...Men også for at grave et spadestik dybere og finde ud af, hvor stor prisen for succes var, for det var hårdt ind imellem, og opløsningen trak tænder ud på de tre medlemmer. Dén historie er ikke for børn." 

Dizzy Mizz Lizzy: En drengedrøm udkommer på Gyldendal fredag den 6. november. 304 sider, illustreret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA