x

Progrock-gruppe forvandler spillested i Blade Runner-stil

Progrock-gruppe forvandler spillested i Blade Runner-stil

Progrockerne LISERSTILLE forvandler det aarhusianske spillested Radar til at passe ind i deres egen dystopiske fremtidsfantasi, når de lørdag den 7. november spiller efterårets eneste danske koncert i forbindelse med deres seneste album, det anmelderroste "Empirical Ghost".

I løbet af året har LISERSTILLE været på en omfattende turné syd for grænsen, hvor rockklubberne har haft en mørk, men indbydende atmosfære med masser af kant. Den oplevelse har gruppen taget med sig hjem og vil videregive den til sit danske publikum. 

"Dén stemning vil vi tage med til Danmark, der lider under alt for mange kønsløse og institutionsramte spillesteder, hvor folk kun lige akkurat ankommer til koncertstart og flygter fra igen, i det sekund den sidste tone er slået an," siger sanger og pianist Martin Byrial og fortsætter:

"Den 7. november skaber vi en aften, hvor lyset og atmosfæren i rummet giver folk lyst til at hænge ud på klubben, og hvor midnatskoncerten er aftenens højdepunkt, når man har fået snakket af og er klar til at forsvinde ind i musikken."

Spillestedet Radar er helt med på LISERSTILLEs vision, og det tilfører en ekstra dimension, da Radar samtidig har lydforhold, der kan løfte musikken til et niveau, hvor mange europæiske klubber ellers kommer til kort. Desuden har Radar ved særlige produktioner mulighed for at ændre koncertrummet og trække scenen ud fra bagvæggen, og lade publikum kan danne cirkel omkring bandet. Radar har desuden givet bandet frit råderum over alle spillestedets lokaler og faciliteter - så længe de overholder brandmyndighedernes regler, og så længe de vender stedet på hovedet.

"Kolde, hvide lysstofrør er bandlyst denne aften, men til gengæld bliver der ikke sparet på lys, der ellers normalt kun tilhører rave og rumvæsner. Til at fuldende atmosfæren har vi inviteret Tysklands mest badass dj, Psycho-Jones, til at skabe chillet stemning inden koncerten og party-all-night efter. Aftenen bliver en atmosfære af Blade Runner fanget i Dario Argentos Suspiria!" fortæller trommeslager og Art Director, Jon Gotlev.

"Empirical Ghost" udkom i april og modtog fem stjerner i GAFFA, som blandt andet skrev: "Gruppen har finpudset deres udtryk. Den storladne orkestrale dramatik går atter hånd i hånd med brutal guitar og abrupte taktskift – fra den inderlige hymne til den voldsomme energieksplosions vold." 

LISERSTILLE indtager i bogstavelig forstand Radar lørdag den 7. november, når de rammer scenen præcis klokken 23.59. Det bliver samtidig den sidste og eneste mulighed for det danske publikum at høre sangene fra "Empirical Ghost" for fuld udblæsning i år. Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live

Du kan få en smagsprøve på LISERSTILLE her. Hør nummeret "Wall Mark" fra "Empirical Ghost" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA