x

Musikvideo: The 1975 hylder popkulturen

Musikvideo: The 1975 hylder popkulturen

Tinderbox-aktuelle The 1975 har udgivet en ny musikvideo til deres single, "Love Me". Se den her forneden.

"Love Me" læner sig op ad den pop-funk-lyd, som kvartetten også fremviste på singlen "Girls", fra deres selvbetitlede debutalbum fra 2013. Samtidig er det svært ikke at høre en lighed med den australske gruppe INXS, da de havde deres storhedstid med Michael Hutchence i front i 1980'erne.

I den yderst pink musikvideo - frække pink instrumenter, anyone? - kommer der en række referencer til moderne tids popkultur. Forsanger Matt Healy er for eksempel på et tidspunkt stylet som Richey Edwards (Manic Street Preachers) var det på et ikonisk NME-cover fra begyndelsen af 90'erne. Musikvideoen er instrueret af Diane Martel, der blandt andet står bag Christina Aguileras "Genie In A Bottle" og Junior Seniors "Shake Your Coconuts".

GAFFAs musikanmelder Kristian Petersen lod sig ikke helt overbevise af debuten, som han gav tre stjerner. Han fremhævede dog gruppens talent for fængende singler: "'Chocolate' er en fræk indiepopsang, der elegant fletter pot-slang ind i en tidligere P3's Uundgåelige, og "Sex" er endnu bedre. Et enestående massivt nummer, der skriger metropolstemning a la Bloc Party og guitarmelankoli som Glasvegas i deres korte storhedstid."

Se "Love Me" her:  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA