x

Lars H.U.G.: Smerteligt herligt tæt på

Lars H.U.G.: Smerteligt herligt tæt på

HUGLAND er titlen på den nye dokumentarfilm med Lars H.U.G, som det er muligt at få en forsmag på inden den egentlige premiere, som er sat til januar in a cinema near YOU.

Bag filmen står Anders Haaning Christiansen, som tidligere har begået den fine roadmovie med den weirde finske trio 22-Pistepirkko, rockdokumentaren "Strikkeklub på alufælge" med Magtens Korridorer og samt en temmelig ukendt, men også ret fed film om No Wave-bandet No God, hvor Lars H.U.G. også dukkede op. Med i det særdeles støjende orkester var nemlig den gamle Kliche-guitarist, Jens Valo.

HUGLAND følger tilblivelsen af dette års udgivelse 10 Sekunders Stilhed og er et nærgående portræt, hvor det især er parløbet mellem Lars H.U.G. og hans producer Povl Kristian, der er i fokus.

Vi er helt tæt på og oplever den da godt 60-årige kunstner med de mange facetter som en sammensat og kompromisløs person i et forløb, som for det meste er håndholdt. Med afstikkere tilbage i tiden til City Slang-perioden, tidlig Kliché og alskens andre store øjeblikke, ligesom vi kommer sjældent tæt på kapaciteter som Peter Peter Schneidermann, der blandt andet råjammer med en Povl Kristian, der råber på mere glam!!

En humoristisk og skæv film, der utraditionelt beskriver hvad der sker, når to mand og en besætning allerede har brugt tre år på at arbejde på en plade, der er første soloudgivelse i 21 år. Vi er med til det, der blev kaldt for slutspurten, og som varede endnu et år.

HUGLAND kan ses følgende steder:

Torsdag d. 5. november kl. 21.30: Grand Teatret, København. Her kan man møde instruktøren.

Billet: http://www.kino.dk/ticketflow/1564499

Lørdag d. 14. november kl. 11.30: Grand Teatret, København.

Billet: http://www.kino.dk/ticketflow/1564543

Tirsdag den 14. november kl: 19.30: Viften, Rødovre

Billet: http://www.viften.dk/cinema/movie-play-times/12971

Fredag d. 20. november kl. 19-30: Køge Bibliotek.

Billet: https://www.koegebib.dk/arrangementer/event/doxontour-hugland

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA