x

Marc Almond udgiver album

Marc Almond udgiver album

Marc Almond startede sin karriere i duoen Soft Cell, der i 1981 havde et kæmpehit med coverversionen "Tainted Love", der oprindeligt blev indspillet af soulsangerinden Gloria Jones i 1964.

Almond gik solo i 1984 og har efterfølgende udgivet en lang række plader i forskellige sammenhænge inklusive nogle med det gendannede Soft Cell.

I oktober 2004 overlevede Almond et voldsomt motorcykelstyrt, der sendte ham i koma i to uger. Efter mange operationer og genoptræning er Almond dog nu tilbage med et nyt album, der består af coverversioner.

Om den kommende plade "Stardom Road" fortæller Marc Almond:

"Efter ulykken kunne jeg ikke skrive musik. Jeg kunne ikke engang lytte til musik, fordi mine trommehinder var punkterede. Det satte mig i et meget mærkeligt mørkt sted - jeg havde problemer med at komme i kontakt med mine følelser, og jeg blev nødt til at lære at skrive igen - så jeg havde ikke lyst til at udgive et album med deprimerende, morbide sange. Jeg havde lyst til at komme ud på den anden side først".

Derfor valgte Almond at vælge sange skrevet af andre, der i Almonds fortolkning alligevel bliver autobiografiske.

Der er dog et enkelt nummer på pladen skrevet af Almond selv, og derudover finder man både duetter med Antony Hegarty fra Antony & The Johnsons og Sarah Cracknell fra St. Etienne.

"Stardom Road" udsendes 2. juli.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA