x

Nu kommer verdens første smart-guitar

Nu kommer verdens første smart-guitar

Instrumentmagerne bag violin-mærket Stradivarius og en professor fra KHT, Stockholms teknologiske institut, har udviklet en kamæleon af en guitar, der nytænker måden at skabe musik på. Det skriver Sting, Stockholm Innovation & Growth.

Guitaren, en såkaldt smart-guitar, kan indstilles til både at agere akustisk og elektrisk guitar, fungere som synthesizer, styre belysning, streame musik gennem Spotify og dele ny musik online uden brug af ekstraudstyr som computer eller højtalere. 

Guitaren er et såkaldt 360-graders trådløst musiksystem, der sammen med et internetsystem giver musikeren uendelige muligheder for at skabe musik og effekter på guitaren uden brug af ekstraudstyr. 

Gennem det tilhørende websystem kan guitaren desuden streame musik gennem Spotify, så musikeren kan spille til sine yndlingssange, eller man kan spille sammen med sine venner over wi-fi og dele sine præstationer online via eksempelvis Soundcloud eller Facebook.

Alt-i-én-guitaren har fået navnet Sensus og vil blive præsenteret af det svensk-italienske innovationsfirma MIND Music Labs senere i dag på konferencen Web Summit i Dubin. 

Idéen til udviklingen af Sensus kommer fra MIND's administrerende direktør Michele Benincaso, der er uddannet "maestro" ved Antonia Stradivari-skolen i Cremona, Italien. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA