x

GAFFA dækker Iceland Airwaves

GAFFA dækker Iceland Airwaves

Islands efterhånden legendariske årlige indiefestival, Iceland Airwaves, er mere populær end nogensinde. Festivalen har længe været bragende udsolgt og vil i de følgende fem dage forvandle Reykjavik til et sandt indieparadis med hundredevis af koncerter, events, musikaktiviteter og utallige fester fra morgen til aften over hele byen.
 
Programmet er som altid yderst imponerende og omfattende med omkring 250 officielle koncerter. Dertil kommer flere hundredvis af uofficielle off-venue-koncerter, som foregår stort set alle steder over hele byen, hvor det er muligt at plugge et strømstik til en forstærker. Det endelige resultat er langt over 600 koncerter, så ro på musikfronten bliver der ikke. 

Et af Iceland Airwaves varemærker er at sværge til det nye og ukendte. Selv som garvet musikforbruger er det svært at orientere sig i det omfattende program, og især de mere end hundrede lokale, islandske navne skal man nok være indfødt musiknørd for at hitte rede i. Det gør dog ikke noget, da niveauet som regel er skyhøjt – og en del af festivalens charme er netop, at man ikke ved, hvad man får på forhånd.

Der er dog også altid booket en snes større, udenlandske navne, så lidt flere kan være med. Det er i år navne som Beach House (billedet), Ariel Pink, East India Youth, Mercury Rev, Hot Chip, John Grant, Battles og The Pop Group. Fra de hjemlige breddegrader optræder Blaue Blume og Sekuoia, mens de større islandske navne blandt andre tæller Agent Fresco, FM Belfast, Retro Stefson, GusGus, Hjatalin og Ghostigital.

Følg festivalen i de kommende dage på GAFFA.dk og se hele programmet her

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA