x

Laibach bringer The Sound of Music til Danmark

Laibach bringer The Sound of Music til Danmark

Lørdag den 16. januar kommer det anerkendte elektroniske avantgarde-band Laibach fra Slovenien til DR Koncerthusets Studie 2 og fremfører sangene fra musicalklassikeren "The Sound of Music". Billetsalget er i gang her.

Da Laibach i slutningen af august lettere ukonventionelt optrådte i Nordkorea, var det, udover fortolkninger af koreanske børnesange, blandt andet med en række af sangene fra "The Sound of Music" – et så karakteristisk træk, som man nu engang kan tillade sig forvente af et så uforudsigeligt og kontroversielt band.

Nu bringer gruppen sine satiriske musical-fortolkninger til Danmark som en del af deres "The Sound of Music Tour", hvor man dog også kan forvente at høre klassikere fra deres omfattende bagkatalog. Turnéen fejrer samtidig gruppens 35 års jubilæum.

Koncertinvitationen fra Nordkorea gik i løbet af ingen tid over i historien som en af musikverdens måske største polemikker – med tanke på Laibachs systemkritiske kunstneriske tilgang til netop totalitære regimer som det, der hersker i Nordkorea.

Vi talte efterfølgende med bandets talsrør Ivan Novak, hvor han blandt andet kom ind på den valgte konstellation for showet. 

"Hvad angår vores setup, så besluttede vi os for at spille numre, der ville give mening for koreanerne. Størstedelen af vores optræden var derfor centreret omkring vores fortolkning af sange fra "Sound Of Music", så som "Do-Re-Mi", "Edelweiss", "Climb Every Mountain" og "Sound Of Music"," fortalte Novak.

Novak forklarede yderligere, at koncerten ikke havde til formål at udstille eller teste det nordkoreanske regime, men at målet nærmere var mediernes reaktion i resten af verden – hvilket sandt at sige lykkedes. Læs hele vores interview med Ivan Novak her.

Sidst Laibach optrådte i Danmark var for tre år siden på Statens Museum For Kunst, hvor de blev erklæret i topform og fik topkarakter af GAFFAs anmelder og mangeårige Laibach-kender, Ras Bolding.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA