x

Vild video: Dubioza Kolektiv laver ravage på internettet

Vild video: Dubioza Kolektiv laver ravage på internettet

Det er ikke sikkert, at du kender dem, men Dubioza Kolektiv er et bosnisk band, der blander hiphop, reggae, dub, rock og lyden af Balkan. De er i Bosnien kendt for at være politisk engagerede, blandt andet ved i 2010 at gennemføre en turné i alle de større byer i Bosnien med dét formål at få langt flere af de unge bosniere til at komme til stemmeurnerne.

Deres musik er kompromisløs, og de forstår at lave ørehængere. Vi kan i dag offentliggøre videoen til deres sang "Free.mp3 (The Pirate Bay Song)", som ifølge bandet selv er dedikeret til grundlæggerne af hjemmesiden Pirate Bay. Sangen stiller spørgsmålstegn ved rettighederne i en digital tidsalder, privatliv på internettet og informationsfrihed.

I videoen ser man bandet hoppe ud af deres egen YouTubevideo og gå rundt på brugerfladen, hvor de blandt andet hopper ind i Jamie Olivers madprogram, danser med i Gangnam Style og puster luft i Kim Kardashians bagdel, til den springer i luften. Og som de ganske rigtigt synger, er deres musik "for free". Man kan nemlig downloade deres ep "Happy Machine" gratis på deres hjemmeside.

Dubioza Kolektiv kommer snart til Danmark og giver tre koncerter.

16/12 – Pitstop – Kolding

17/12 – Posten – Odense

18/12 – Loppen – København

Se den vilde video til "Free.mp3 (The Pirate Bay Song)" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA