x

Phil Collins vender tilbage - og ikke alle er glade

Phil Collins vender tilbage - og ikke alle er glade

Phil Collins har annonceret, at han dropper pensionen, som han har været på siden 2011. Det er dog ikke alle, der er lige lykkelige over, at den tidligere Genesis-sanger/trommeslager og soloartist melder sig tilbage. Det skriver NME.

Umiddelbart efter, at Collins fortalte amerikanske Rolling Stone, at han havde i sinde at udgive ny musik og tage på en mindre turné, dukkede en online underskriftsindsamling op, som har til formål at holde Collins i pension. Phil Collins Must Be Stopped er blevet oprettet af Brian Pee fra New York, og han skriver blandt andet: "Phil Collins har annonceret, at han 'ikke længere er på pension'. Der er i forvejen al for megen lidelse i verden. Dette må stoppes." 

Pee har på nuværende tidspunkt samlet 2500 underskrifter, og mon ikke, at det er lige i underkanten af kritiske røster, der kan holde den melodiøse Collins tilbage fra at drage ud i verden på ny. Gør det imidlertid også dig harm, kan du finde underskriftindsamlingen her.

Det er dog nødvendigvis ikke det helt store brag af et comeback, som Collins til at begynde med har i sigte: "Jeg tror ikke, at det bliver en særlig lang turné. Men jeg vil gerne spille på stadioner i Australien og Østen, og det er den eneste måde at gøre det på. Men der er også en del af mig, der gerne vil spille på kun mindre steder, så vi får se."

Ifølge Classic Rock er Collins også blødet op i forhold til en reunion-turné med Genesis. Han fortæller: "Jeg ville elske at gøre det, selvom det bliver lidt træls, hvis jeg ikke kan spille trommer. Der er dog ikke nogen grund til, hvorfor vi tre [Collins, Mike Rutherford og Tony Banks] ikke kan finde sammen igen. Vi enes stadig - det har vi altid gjort."

"Min stemme holder stadig; det er det vigtigste. Taget i betragtning af, at mange mennesker faktisk ikke er klar over, at jeg også spiller trommer, kunne jeg godt slippe afsted med det. Det gør mig dog sur, fordi det er grunden til, at jeg begyndte i musik til at begynde med - men jeg er ikke sikker på, at andre er interesserede i det."

Det var blandt andet smerter, der er eftervirkninger af de nerveskader, der fik Collins til at trække stikket i marts 2011. "Jeg er færdig. Jeg kunne ikke komme tilbage til musikken. Al den sårbarhed og alle de smerter – jeg er ikke i stand til at deltage i sådan noget længere", udtalte Collins The Mirror dengang. Han valgte at udtræde fra musikverden, så han også kunne være fuldtidsfar for sine to unge sønner.

Phil Collins var i 2010 aktuel med albummet "Going Back", der bestod af 18 nye fortolkninger af soulklassikere fra Motown og Stax. Det overvældede dog ikke just GAFFAs musikanmelder Sohail Hassan, der kvitterede med tre stjerner og skrev: "Selv om der ikke er noget galt med produktionerne, kan man ikke komme uden om, at de ikke når originalerne til sokkeholderne." 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA