Clubmusikken får nyt dansk awardshow

Clubmusikken får nyt dansk awardshow

To dage efter det stort anlagte Danish Music Awards i Forum annoncerer en arrangørgruppe nu et nyt dansk awardshow, denne gang med fokus på clubmusikken. Nemlig Club Awards, der finder sted i Ballerup Super Arena den 19. marts 2016. 

Club Awards vil fejre og hylde den danske clubbingscene med 10 priser fra Årets Danske Club Navn til Årets Danske Club Event. Til hver pris finder arrangørernes fagjury de fire nominerede, hvorefter vinderne bliver fundet via en offentlig afstemning på clubaward.dk

Club Awards har en jury, der er repræsenteret af de danske plade- og bookingselskaber, dj's samt producere, hvilket ifølge arrangørerne er en kombination, der ikke er set førhen i Danmark og ifølge arrangørerne er med til at give showet en "unik relevans, troværdighed og seriøsitet." 

Arrangørerne har valgt, at det er publikum, som i sidste ende afgør hvem af de nominerede, der vinder prisen for, med arrangørernes egne ord, "at styrke troværdigheden og gennemsigtigheden." 

Club Awards vil afsløret lineuppet og de nominerede i det nye år og lover ild, vand, røg og Nordeuropas største lasershow.

Arrangør: Konkurrence er sundt

Club Awards minder umiddelbart en del om Danish DeeJay Awards, og GAFFA har derfor kontaktet Club Awards' pressechef Lotus Ladegaard for at høre, hvad forskellen er på Club Awards og Danish DeeJay Awards.

– Der er ikke så meget gennemsigtighed hos Danish DeeJay Awards, hvor det er en jury, der både nominerer og kårer de fleste vindere. Hos os er det en jury, der nominerer kunstnerne, og det er så publikum, der kårer vinderne. Vi mener, at det giver showet noget ekstra, at det er det publikum, der kommer ude på klubberne, der bestemmer, hvem der vinder. Der er ikke noget galt med Danish DeeJay Awards, men vi mener, at konkurrence er sundt, og vi har noget nyt at tilbyde i forhold til Danish DeeJay Awards. Blandt andet Nordeuropas største lasershow og nogle ting, som jeg ikke kan afsløre endnu.

Kan man ikke risikere, at der bliver en del sammenfald mellem de nominerede og vinderne ved Club Awards og Danish DeeJay Awards?

– Det kommer jo an på, hvordan publikum stemmer. Hvis de er uenige med Danish Deejay Awards' jury, gør der ikke.

Der var noget, der hed Club Awards, der blev afholdt tilbage i 2006, 2007 og 2010. Er det de samme folk fra dengang, der står bag det nye Club Awards?

– Nej, det er nogle helt nye folk nu. Vi har bare brugt navnet, fordi det jo er fængende, og det andet awardshow har ligget stille i nogle år. Arrangørerne af det nye Club Awards er en organisation, der hedder Wonder Why Club Awards og som består af folk, der blandt andre har arbejdet for Prime (dj-booker, red.), Vi Elsker 90'erne og også Danish Deejay Awards.

Men det andet Club Awards lukkede jo. Det tyder på, at landet måske er for lille to awardshows for klubmusikken?

– Det tror vi ikke. Der er jo sket meget med clubmusikken de sidste fem år. Det, der var undergrund for fem år siden inden for clubmusikken, er i dag mainstream, og dj's er de nye rockstjerner. Bare tænk på Avicii og Calvin Harris.

Danish DeeJay Awards: En ren kopi

Vi har også spurgt Danish DeeJay Awards' leder Morten Brønnum om, hvad han synes om den nye konkurrent. Han udtaler:

– Ærligt talt bekymrer det ikke DDJA specielt meget, at Club Awards måske kommer tilbage. Vi ved, hvem der står bag, og det er, modsat hvad de siger, stort set de samme folk, der i 2010 floppede gigantisk med samme show. 

– Alt det, Club Awards har offentligtgjort, inklusive idé, venue, show, clubtour, preparty og afterparty, er nærmest ikke andet end kopier af tiltag, DDJA stort set har opfundet i showsammenhæng, eller brugt forlængst. I DDJA tror vi i øvrigt på at publikum vil noget andet end at se næsten samme laserlys, der allerede var i Ballerup i fredags (til Armin van Buuren, red.), og på DDJA samme sted i 2012.

– DDJA er et superstabilt awardshow, der har overlevet fem andre forsøg fra lykkeriddere på at lave noget lignende eller en direkte kopi, og vi har nu 16 år på banen. DDJA er udsprunget af den dybeste kærlighed til klubmusikken i alle dens afskygninger, og vi kommer fra branchen selv – med over 30 års erfaring. 
 
– Mange store dj's og artister er gennem tiden blevet udklækket på DDJA-scenen, og DDJA har altid set det som den vigtigste pligt at bakke kulturen op og yde en platform hertil. Det er lykkedes i stor stil, og sådan vil det naturligvis også være i fremtiden. DDJA er en vigtig spiller i musikbranchen og påtager sig også en stor rolle bag kulisserne ved at arbejde for et højere fælles mål. Blandt andet bruges der tid på at hjælpe artister og dj's fremad i deres karrierer, for eksempel med gode råd eller hjælp til ansøgninger om arbejdstilladelser i udlandet med videre.
 
– Helt modsat Club Awards-pressechefens udtalelser om DDJA, så er vores gennemsigtighed fuldstændig, og juryarbejdet er ganske nøje beskrevet i vores meget detaljerede regelsæt, der altid kan findes tilgængeligt på www.ddja.dk i perioden omkring showet. At stille indirekte spørgsmålstegn ved DDJA, juryens kompetencer og derved troværdighed er derfor direkte usandt og vidner om tydelig uvidenhed eller et trist ønske om at fordreje sandheden om, hvordan processen omkring DDJA foregår. 
 
– DDJA har et kæmpe akademi af cirka 550 profesionelle dj's i forskellige genrer, der alle kan nominere. Dette overvåges af en hovedjury, der også kan stemme. DDJA er blandt andet bakket op af Dansk Musikerforbund og Dansk Artistforbund, der begge er repræsenteret i hovedjuryen og hermed ser til, at de udøvende artisters interesser varetages på forsvarlig vis. Det gør de blandt andet i samarbejde med en højesteretsadvokat, der kontrollerer optællingen.
 
– Dertil kommer flere af klubbranchens tungeste og mest respekterede navne, krydret med friske navne over tid. Publikum har desuden et ord at skulle sagt i flere kategorier. I øvrigt uddeler DDJA også branchens priser i de store mestres navne, nemlig æresprisen "Kim Schumachers DeeJay-Pris" og talentprisen, "Kjeld Tolstrup-Prisen". Her er det selvsagt en specialjury, der træder til. 
 
– Så det eneste, der ærgrer os er, at Club Awards med deres show igen forsøger at splitte branchen og ikke mindst forvirre publikum. I stedet burde de bakke op om branchens officielle og anerkendte show, DDJA.
 
– Vi offentliggør snart spændende nyt om DDJA 2016 og glæder os som altid til at præsentere det allerbedste fra alle klubscenens mørke kældre og svedende dansegulve.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA