x

Vandt du The National Bank?

Vandt du The National Bank?

Torsdag den 31. maj spillede norske The National Bank i Musikhuset Århus i forbindelse med åbningen af årets Spot-festival, og mandag den 4. juni udkom deres selvbetitlede debutalbum herhjemme. Du havde mulighed for at vinde dette spændende album, men først lidt mere info om den norske supergruppe, der er sammensat af medlemmer fra grupperne Jaga Jazzist, Bigband, The Shining og Susanna And The Magical Orchestra – med Thomas Dybdahl som sanger.

The National Banks debutplade fik ved udgivelsen i 2004 en meget positiv modtagelse både af de norske medier og af publikum, men egentlig var det slet ikke hensigten, at musikken skulle udgives. Projektet var oprindeligt ment som et bestillingsværk til sommerforestillingerne ”Vestfold”, og da brødrene Martin og Lars Horntveth, begge fra gruppen Jaga Jazzist, fik udfordringen at skrive noget ”vokalbaseret” musik, kontaktede de sangeren og sangskriveren Thomas Dybdahl, eftersom de mente, han havde en af de flotteste stemmer i Norge.

På grund af den store efterspørgsel valgte gruppen at udgive musikken i Norge, men det er først nu, at bandet har besluttet at fortsætte som gruppe, og de er derfor i gang med at skrive sange til et nyt album. Af samme grund er det også først nu, at albummet fra 2004 præsenteres uden for hjemlandets grænser. Det nye album forventes klar i starten af 2008, men indtil da kan vi i Danmark nu få glæde af The National Banks selvbetitlede debutalbum, der ikke lyder spor uddateret, selvom det har fire år på bagen. Musikken er en dybt original blanding af mere eller mindre eksperimenterende rock og jazzede undertoner, selvsagt med Thomas Dybdahls meget fyldige stemme i front.

Bandet består af:
Thomas Dybdahl (vokal)
Lars Horntveth (guitar, Jaga Jazzist)
Martin Horntveth (trommer, Jaga Jazzist)
Nicolai Eilertsen (bass, Bigbang)
Morten Qvenild (keyboard, The Shining og Suzanna and the Magical Orchestra)
Produceren er Jørgen Træen, som tidligere har produceret Kaizers Orchestra

Alt, du skulle gøre for at deltage i konkurrencen, var at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret er: Oktober.

De heldige vindere, der modtager præmierne i nærmeste fremtid, er som følger. Tillykke!

Eva Madi Riising
2200 København N

Brian Vestergaard
8200 Århus N

Kim Leland
2620 Albertslund

John Kruse Andersen
3630 Jægerspris

Ole Jensen
2100 Kbh Ø

Per Johansen
9800 Hjørring

Karina Hansen
7500 Holstebro

Peter Stausholm
2200 København N

Michael Rafn Hansen
3500 Værløse

Anne Birk
9000 Aalborg

The National Banks hjemmeside

The National Banks MySpace-side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA