x

Bon Iver turnerer igen

Bon Iver turnerer igen

I nat dansk tid annoncerede Bon Iver på Twitter, at de vil drage på en mindre turné med syv datoer i Asien. "Vi gør det, fordi vi aldrig har været der," skriver bandet i deres tweet, og det er såmen en god nok grund i sig selv, men der kan efter alt at dømme være grundlag for at håbe på mere end bare en asiatisk turné. 

Efter gruppens seneste udgivelse i 2011 udtalte frontmanden Justin Vernon, at han var usikker på gruppens fremtid, og på om han nogensinde ville udgive endnu et album i Bon Ivers navn, eftersom han "ikke rigtig skriver sange længere". Det skrev NME. Herefter blev koncerterne færre og færre, og det er ganske sparsomt, hvad vi har hørt fra Justin Vernon og Bon Iver siden 2012, hvor de dog lige nåede at give koncert i Forum og på Roskilde Festival – sidstnævnte delvis samtidig med Bruce Springsteen, men kunne alligevel fylde Arena-teltet.

En af de få gange, vi siden da har fået nys om Vernons gøren og laden, var da James Blake offentliggjorde ham som medvirkende på Blakes endnu uudgivne tredje album "Radio Silence", og på gruppens eneste live-optræden i år, der var på Wisconsin-festivallen Eaux Claires, spillede bandet tilmed nyt materiale. Noget kunne altså tyde på, at det ikke er helt slut for det massivt populære indiefolkband. 

Bon Iver markerede sig stærkt i 2007/2008, da Justin Vernon som enmandsband udgav sit meget anmelderroste debutalbum "For Emma, Forever Ago". Albummet blev først udgivet på eget selskab og siden genudgivet af de to markante indie-selskaber Jagjaguwar og 4AD. Roserne blev ikke færre, efter at Bon Iver blev til en kvartet og udgav andet og seneste fuldlængde-album, "Bon Iver" i 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA