x

Jan Monrad er død

Jan Monrad er død

Komikeren og musikeren Jan Monrad, kendt som halvdelen af musik- og komikerduoen Monrad og Rislund er død fredag aften. Monrad blev 64 år gammel og døde af en blodprop i hjertet, skriver Ekstra Bladet.

Jan Monrad, der var uddannet skolelærer, dannede i 1978 duoen Monrad og Rislund sammen med Søren Rislund, hvor sidstnævnte i årtier også har været kendt som konferencier på Smukfest. Monrad og Rislund var kendt for satiriske sange og sketches, der ofte befandt sig under bæltestedet og omkring de fiktive byer Pladderballe og Ubehage. De har skabt komiske figurer som særlingen Mogens (Monrad), legetøjsgrosserer og quiz-stormester Åge Brodtgård (Rislund) og crooneren Svend Dellepude (Rislund).

Blandt duoens mest kendte sange og sketches kan nævnes "Øl er Gud", "Jesus og Jens Vejmand" og "VM i Skidrop". I begyndelsen af 90'erne var de kommentatorer i hunde-konkurrencen "Hund og hund imellem" med Poul Thomsen på DR1.

Jan Monrad og Søren Rislund var også medlemmer af den satiriske rockgruppe Totalpetroleum, der var aktiv fra 1975-1981 og desuden talte Mik Schack og Claus Clement Pedersen. 

Jan Monrad var desuden i 14 år skribent for Ekstra Bladet, og han turnerede med Søren Rislund indtil sidste uge med et ølsmagningsshow.

Jan Monrad efterlader sig kone og fem voksne børn.

Hør et af Monrad og Rislunds største hits, "Syd for Køge" fra 1987, som igen i 1994 blev indspillet af Kim Larsen. Det er Søren Rislund, der synger, mens Jan Monrad kommer ind og taler i slutningen af sangen: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA