x

Spot 2007-interview: Hatesphere

Spot 2007-interview: Hatesphere

De århusianske metalheads fra Hatesphere lukkede Ridehusets program natten til lørdag. Både på scenen og i salen blev der svinget garn til ”majestætisk dommedagsmetal”, som et musikmagasin har kaldt stilen.

Forsanger og indpisker Jacob Bredahl synes, at koncerten gik okay, selv om mange blandt publikum ikke er vant til at lytte til ekstrem dødsmetal. Men lydniveauet var alt, alt for lavt, mener han.

- Det var en tynd kop te. Det er en tåbelig regel om, at man må spille med max 95 decibel. Så kan vi jo ikke gøre, det vi gør, ordentligt. Det er jo meningen, at man skal MÆRKE lyden, og føle den bide i struben.

Men der er ingen vej udenom. Statens miljøregler skal følges, bl.a. af hensyn til naboer osv., oplyser produktionsansvarlig Michael Callesen fra Spot Festival. Flere tilhørere syntes nu også, at det forholdsvis lave lydniveau var i orden, fordi man så kunne skelne de enkelte instrumenter.

Tatoverede kæmper
Jacob Bredahl fortæller i øvrigt, at Hatesphere netop er vendt hjem fra en turné i Kina.

- Det var en kæmpe oplevelse. Ikke så meget når vi var på scenen, det var mere oplevelsen af alt det udenom. Organisationen var ikke så tjekket, men det var sådan en slags okay kaos. Publikum var helt vilde med at få billeder af os efter koncerterne. Jeg blev fotograferet sammen med mindst 500 små kinesere, som ville stå ved siden af to meter høje overtatoverede danskere.

Hør eller genhør Hatesphere på Roskilde Festival 6. juli, Arena scenen (plads til 20.000 tilskuere) eller til september, hvor Århus-kvintetten erobrer nye territorier. De varmer op for Polens største navn indenfor ekstrem metal, Behemoth, på deres efterårsturné.

Spot 2007's hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA