x

DMA Folk: Drømmere vandt dobbelt

DMA Folk: Drømmere vandt dobbelt

Se en billedserie fra aftenen her

Dreamers' Circus er et mageløst orkester. Det er vi mange, der ved. Nu har de også en Danish Music Awards Folk-statuette – eller to – til at minde om den fornemme status. De hjemtog nemlig den prestigefulde pris Årets Album, for den flotte "Second Movement". GAFFA kan ikke være mere enig. Ligesom Ale Carr jo altså modtog prisen for Årets Komposition, som såmænd er titelnummeret fra samme album.

Der var desuden endnu engang opmærksomhed omkring det grønlandske fænomen, Rasmus Lyberth, som blev Årets Sangskriver. Og i den modsatte ende af kongeriget kan Ditte Fromseier Hockings' familie på Bornholm glæde sig over, at denne ypperlige violinist bare vokser og vokser. I en grad så hun blev Årets musiker/sanger.

Det var det nye spillested for folkemusik, den tidligere Absalon-kirke på Vesterbro, som dannede rammerne om festen. Her var der yderligere prismodtagere i form af Elmøe & Hoffmann, der blev Årets nye talent og Tove de Fries, der vandt Årets Traditionspris.

Udenfor kategori vandt den rumænskfødte virtuos på cimbalom, George Mihalache, den årlige Tinglutipris på 10.000 kr, en pris der udspringer af det berømte Tingluti-kor og ensemble, som siden 1952 har optrådt med folkemusik i både Danmark og over hele verden. Mens Roskilde-spillestedet Folk Roskilde Lirum Larum blev Årets spillested.

Musikken blev i øvrigt leveret af Lukkif, Christian Alvad, Benny Holst, Mikael K og Klondyke samt all star-gruppen Mirco Moon med blandt andre Nikolaj Busk fra Dreamers' Circus.

Her er prismodtagerne:

Årets Udgivelse: Dreamer's Circus, "Second Movement" (GO Danish Folk Music)
Årets Sangskriver: Rasmus Lyberth, "Alaatsinaassuseq Aquttoralugu / Nysgerrighed Som Styrmand" (Exlibris)
Årets Komponist: Ale Carr, "Second Movement" (GO Danish Folk Music)
Årets Musiker/Sanger: Ditte Fromseier Hockings
Årets Nye Talent: Elmøe og Hoffmann
Årets Traditionspris: Tove de Fries

Tinglutiprisen: George Mihalache

Årets spillested: Folk Roskilde Lirum Larum

Se en billedserie fra aftenen her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA