Hvem har vundet GAFFA-Prisen flest gange siden 1991?

Hvem har vundet GAFFA-Prisen flest gange siden 1991?

Så er det i aften, torsdag den 3. december, at årets GAFFA-Priser bliver uddelt ved et stort anlagt show på Bremen Teater i København. Showet har længe været udsolgt, men hvis du ikke har fået billet, kan du se det på DR3 fredag den 4. december klokken 21-23.

Årets optrædende er engelske Kwabs og danske Patrick Dorgan, Liss, The Minds of 99, Alex Vargas og Velvet Volume, og værten er Simon Jul. I feltet af nominerede ligger Lukas Graham i spidsen med hele fem nomineringer – seks, hvis man medregner samarbejdet med Suspekt – foran Go Go BerlinMew og The Minds of 99 med hver tre.

GAFFA-Prisen er blevet uddelt siden 1991, og det er altså 25. gang, der skal uddeles priser i år, men hvem har vundet flest GAFFA-Priser gennem tiden? GAFFA har været en tur i arkiverne, og vi kan derfor præsentere nedenstående top 10 over prisvindere, hvor D-A-D og Kashmir altså ligger på en del førsteplads med 18 priser hver, skarpt forfulgt af Nephew med 15 – hvor de dog har fået den ene i selskab med Roskilde Festival og Ungdomsringen for projektet "Musikstarter".

For god ordens skyld skal det siges, at det først er siden 2000, at GAFFA-Prisen har heddet GAFFA-Prisen – før da hed det bare "Årets navne", og i 1997 og 1998 endda "Årets GAFFY" som et lille ordspil på Grammy. Det var også først i 1998, at der blev taget en fotosession med vinderne, først i 2007, at der blev lavet et forgyldt G, som i dag er den officielle statuette, og først i 2010, at der blev afholdt et prisshow i forbindelse med uddelingen af GAFFA-Priserne.

Det har gennem alle årene været GAFFAs læsere, der har kåret vinderne.

Følg GAFFA på Facebook - Twitter - Instagram

Du kan deltage i snakken om GAFFA-Prisen 2015 på de sociale medier ved at benytte #gaffaprisen

Listen over de største prismodtagere er som følger:

1. D-A-D, 18 priser

1. Kashmir, 18 priser

3. Nephew, 15 priser, heraf én med Ungdomsringen og Roskilde Festival

4. Coldplay, 13 priser

5. Björk, 9 priser

5. Radiohead, 9 priser

7. Veto, 8 priser

8. U2, 7 priser

8. Suede, 7 priser

10. Tina Dickow/Muse/Blur, 6 priser

Læs også en den omfattende oversigt over samtlige vindere gennem alle årene – herunder prismodtagere som Saddam Hussein, Ritt Bjerregaard og Storebæltsbroen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA