x

Simon Jul før GAFFA-Prisen: Jeg forventer, at alt går galt

Simon Jul før GAFFA-Prisen: Jeg forventer, at alt går galt

Så er det i aften, torsdag den 3. december, at årets GAFFA-Priser bliver uddelt ved et stort anlagt show på Bremen Teater i København. Showet har længe været udsolgt, men hvis du ikke har fået billet, kan du se det på DR3 fredag den 4. december klokken 21-23.

Årets optrædende er engelske Kwabs og danske Patrick Dorgan, Liss, The Minds of 99, Alex Vargas og Velvet Volume. I feltet af nominerede ligger Lukas Graham i spidsen med hele fem nomineringer – seks, hvis man medregner samarbejdet med Suspekt – foran Go Go BerlinMew og The Minds of 99 med hver tre.

Vi har talt med vært Simon Jul, komiker, skuespiller og musiker og for tiden kendt fra Radio 24Syvs program Bæltestedet – ikke for at høre, hvad vi kan forvente, for det er en overraskelse, men for at høre, om han har en plan B, hvis alt går galt. Der er en vis statistisk sandsynlighed for, at det sker – der var i hvert fald en vis uforudsigelighed over det nu sagnomspundne GAFFA-Prisen 2012, som du kan læse mere om her

Simon Jul, hvad vil du gøre, hvis alt går galt?

– Jeg forventer, at alt går galt. Det er årets største musikerjulefrokost, og så skal alt gå galt. Jeg er forberedt på det værste, jeg er sikker på, at der er noget, der selvantænder, og jeg kan førstehjælp.

Hvad vil du så gøre, hvis der ikke er noget, der går galt?

– Så bliver jeg skuffet, men så skal jeg nok selv sørge for, at der er noget, der fucker op.

Så du showet i 2012, der var præget af visse tekniske problemer?

– Nej, jeg har kun hørt om det, og jeg ved, at der ligger et stort pres på mig og musikerne for at få det til at fucke endnu mere op. Jeg har spurgt Brian Mørk om det, han var jo pauseunderholdning, men han er ikke så meget for at tale om det.

Nu rakte vores budget desværre kun til én vært i år – du er jo dyr i drift – men hvis du kunne vælge en kendis-medvært efter eget ønske, ligesom Christopher var Anders Breinholts medvært i Danish Music Awards, hvem skulle det så have været?

– Enten Jimmy Page, Jack Black eller Johnny Madsen. De er supercool alle sammen, og det er tre af mine største idoler.

Johnny Madsen var lige ved at få stemmer nok til at blive nomineret til Årets Danske Mandlige Kunstner. Så kunne han jo have kravlet op til dig på scenen.

– Fedt, men det var da en skam, at han ikke fik stemmer nok. Jeg har i øvrigt hørt, at Anders Breinholt og Christopher gjorde det godt til DMA, jeg har dog ikke selv set det, bortset fra nogle dårlige mobiltelefonoptagelser.

Hvor meget får du egentlig for at være vært?

– Rigtig meget, men hvor meget må jeg ikke sige. Men nok til at købe to pakker til min pakkekalender. Det er også kun på grund af pengene, jeg gør det.

Hvem er din yndlings-awardshow-vært?

– Jeg kommer hvert år på Roskilde Dyrskue, og speakerne dér er altid gode til at starte en fest.

 

Følg GAFFA-Prisen på Facebook - Twitter - Instagram

Du kan deltage i snakken om GAFFA-Prisen 2015 på de sociale medier ved at benytte #gaffaprisen

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA