x

Guide: Ugens essentielle koncerter

Guide: Ugens essentielle koncerter

Weekenden nærmer sig med hastige skridt. I denne uge får vi besøg af legendariske metal-mestre som Anthrax og Slayer, Magtens Korridorer tager et kig tilbage i bagkataloget, The Raveonettes (billedet) rører på sig igen, mens unge stjerneskud får lov at udfolde sig på Bremen.

Derudover løber GAFFA Prisen også af stablen, og du kan se prisuddelingen i morgen på DR3 klokken 21.00 til 23.00. Det må du ikke gå glip af.

Her følger ugens essentielle koncerter. 

TORSDAG DEN 3. DECEMBER:

Helsingør:

Slayer + Anthrax + Helhorse, Hal 14

To af verdens største og mest indflydelsesrige thrash metal-bands tager på tour sammen og kommer til Danmark. Amerikanske Slayer og landsmændene i Anthrax giver koncert i Helsingørs Hal 14 med plads til 2500 metalelskere den 3. december. Det bliver første gang, de to grupper besøger Helsingør. Med sig på opvarmningstjansen har de danske Helhorse.

Herning:

Magtens Korridorer: Friværdi-turné, Fermaten (spiller også Tobakken, Esbjerg 4. december og Train, Aarhus 5. december)

Den kommende rundtur i Danmark byder på albummet spillet i sin fulde længde samt andre udpluk fra rock'n'rollernes bagkatalog. Du kan læse GAFFAs interview med Magtens Korridorer om Friværdi-turné her.

Køge:

Annisette Trio, Køge Kirke (spiller også i Skt. Lukas Kirke i Århus 4. december, her er der få billetter)

Den legendariske Savage Rose-sangerinde, Annisette Koppel, vil være at opleve med sin trio Homeless Love i intime rammer, når hun besøger Køge Kirke og Skt. Lukas Kirke. "Jeg elsker det enkle udtryk, hvor musikkens sjæl bliver tydelig. Hver en tone kan udfoldes og røre og åbne noget, der ligger gemt dybt i os alle, hvor livskraft får en klar betydning. Jeg tror det er nødvendigt, at vi i en barbarisk og krigerrisk tid som den vi oplever lige nu, kan formidle den manglende omsorg og kærlighed til livet og være med til at åbne for den styrke, der skal til at skabe en forandring", fortæller Annisette.FREDAG DEN 4. DECEMBER

Over hele landet:

Se GAFFA-Prisen i tv, DR3 21-23 – næsten som at være der selv (det udsolgte show finder sted 3. december i Bremen Teater og sendes i år forskudt på grund af EU-afstemningen)

København:

Søren Ulrik Thomsen + Det Glemte Kvarter, feat. Who Killed Bambi, Den Sorte Diamant (spiller også på Godset, Kolding, 5. december, dog uden Who Killed Bambi)

"Der er forskellige måder at opleve et digt på: Man kan læse det på bogsiden, høre det læst op og man kan høre det akkompagneret af musik. Og hver af disse måder kan noget, som de andre ikke formår. I oplæsningen hører man digtets klanglige og rytmiske sider, ved læsningen i bogen ser man digtets grafiske form og har tid til at fange betydningsnuancer, som måske farer lidt for hurtigt forbi ved en oplæsning. Og når man hører digtet læst op i musikalsk sammenhæng, oplever man så to udtryksformer i en kompleks samtale," fortalte digter Søren Ulrik Thomsen om hans koncerter med Det Glemte Kvarter sidste år.  

Aarhus:

The Raveonettes, VoxHall

Sune Wagner og Sharin Foo, der udgør The Raveonettes, slår et smut forbi Aarhus. The Raveonettes har hittet i både i ind- og udland med hitlisteplaceringer i blandt andet UK for singler som "That Great Love Sound" og "Love In A Trashcan". The Raveonettes' seneste album, "Pe'ahi" (2014), markerede et surf-inspireret udtryk for duoen. Som opvarmning har de lokale Velvet Volume. 

Odense:

Go Go Berlin, Magasinet, Odense (spiller også på VoxHall 5. december)

Go Go Berlin ramte plet med deres andet album, "Electric Lives". Albummet modtog fuldt hus, seks ud af seks stjerner, i GAFFA, der skrev: "Dansk musikhistorie er overstrøet med så mange glitrende guldkorn, der rummede så meget potentiale og lovede så vidt, men viste sig at være blanke skud i bøssen. Det her lugter af tørt krudt og føles som en fuldtræffer. Fra Danmark til Berlin, det næste må være verdensherredømmet."LØRDAG DEN 5. DECEMBER


København:

Nye Toner, Bremen Teater

Nye Toner startede i januar 2012 på et initiativ fra Simon Kvamm. Tanken var at sætte fokus på den sprudlende upcoming scene af talent, som Danmark i øjeblikket rummer. Det er niende gang, Bremen Teater har bedt tre af landets etablerede musik-personligheder give deres bud på det allerbedste af den spirende undergrund og give et nyt band/artist en chance for at optræde foran et stort publikum med professionelt lyd og lys. Denne gang får vi Double Moon Mirage, Skuggi Spila og We Like We.

Scarlet Pleasure, Store Vega (få billetter)

Scarlet Pleasure har plottet fire koncertdatoer ind i deres decemberkalender, der tæller koncerter i landets fire største byer. Den første, der foregår allerede på lørdag i Store Vega, er tæt på udsolgt.

Workers in Songs, Musikcaféen, Huset-KBH

"Bandets blanding af alternative country og americana tilført en god bid galskab, en fantatisk evne til at være tilstede på scenen, en særdeles karismatisk forsanger og en fabelagtig guitarist var alt sammen med til at gøre denne koncert helt forrygende," skrev GAFFAs Michael Bødtkjer, da gruppen i 2013 spillede på Alive Festival. 


SØNDAG DEN 6. DECEMBER


København:

Albert Hammond Jr., Amager Bio

De fleste kender sikkert Albert Hammond Jr. som energisk guitarist i The Strokes, men den amerikanske musiker har allerede tre soloalbums i sin turban. I forbindelse med hans tredje udspil "Momentary Masters" lægger han vejen forbi Amager Bio 6. december.


UDSOLGTE KONCERTER

Ville vi have anbefalet, hvis den ikke havde været udsolgt:

GAFFA-Prisen, Bremen Teater, København, 3. december
P6 Beat rocker Koncerthuset, København, 5. december


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA