x

GAFFA-Pris-aktuelle Kwabs: Briten med den store stemme skuffer sin mor, men ingen andre

GAFFA-Pris-aktuelle Kwabs: Briten med den store stemme skuffer sin mor, men ingen andre

Moderen sagde, at han var nødt til at have en plan B, hvis han mislykkedes med musikken.

– Beklager mor, jeg fik desværre aldrig taget den uddannelse. Musik har altid været plan A og B, lyder det fra Roskilde-aktuelle Kwabena Sarkodee Adjepong, der er spået til at stå foran sit store gennembrud og spiller til GAFFA-Prisen 3. december 2015 på Bremen Teater.

Fra YouTube til pladekontrakt

Som det nærmest er reglen i dag, startede karrieren med en video på YouTube. På en brun sofa i London i 2012 sidder Kwabs siden af vennen Todd Oliver. De er i færd med at spille en coverversion af Corinne Bailey Raes Like a Star. Kwabs synger, som stod han foran et større menneskehav. Videoen opnår hurtigt over 100.000 afspilninger, og Kwabs bliver kontaktet af et managementselskab. Kort tid senere skriver han kontrakt med Atlantic Records. 

– Det vigtigste er musikken i sig selv, og den er inspireret af det liv, de erfaringer, følelser og oplevelser, jeg har haft de sidste 24 år. Jeg tror, jeg har levet en del af mit liv, og nu vil jeg dele lidt ud af det, siger Kwabs. 

Synger for Gud

Musik har været en nødvendighed for at kunne fungere i hverdagen. Det er blevet en solid støtte, en udvej og en måde at forsvinde ind i sig selv på. 

– Når du synger, er det som om, du udtrykker dine egne følelser og tanker for nogen. Man må bare lufte lidt ud en gang imellem. Give alt, selv om der ikke nødvendigvis er nogle, der lytter. Jeg har altid én at synge for, nemlig Gud, siger Kwabs.

Men stemmen blev hørt af andre end "the big guy upstairs". Til arrangementer på skolen fik lærerne, kammeraterne og deres forældre et noget overrasket blik, da han lukkede op for sangsluserne, og det var da, det gik op for ham, at hans stemme måske skilte sig ud fra andres. 

– Folk reagerede utroligt positivt. Det var en bekræftelse af, at jeg kunne få andre til at føle noget, ved at bruge min stemme. Det varmede mig helt ind i mit indre, fortæller han stille og ydmygt.

Krig og kærlighed

Kwabs' debutalbum tager udgangspunkt i menneskelige følelser: stress, kærlighed og kamp. Folk skal kunne genkende sig selv i de temaer, der bliver sunget om.

– Jeg ville kalde albummet Love + War, fordi jeg føler, at det er vigtige modsætninger. Jeg synes, det opsummerer mit eget liv – og måske endda livet generelt. Det er som kontrasterne lyst og mørkt, godt og ondt. Ordene eksisterer side om side – som alle andre og alle ting. Sådan må det være, for at verden kan være et sted, vi kan leve i. For ellers bliver vi alle én ting, og ikke det modsatte, siger han.

Svedt sig til en førsteplads

Du har udgivet en ep, der hedder Wrong Or Right, hvilke forkerte og rigtige ting, gjorde du sidste år?

– Den forkerte ting, jeg gjorde sidste år, var at gå med til at lave en video til sangen Walk, hvor jeg skulle gå rundt i flere regnjakker i sommervarmen. Jeg har aldrig svedt så meget i hele mit liv. Det endte fint, men det var ikke så smart, for jeg var helt udmattet bagefter. Det rigtige jeg gjorde, var at lave selv samme video, for den skaffede mig en førsteplads i Tyskland, griner han.

Hvem: Kwabena Sarkodee Adjepong, 24 år fra London. 

Hvad? Aktuel med singlen Walk og debutalbummet Love + War

Hvor? Holder for tiden til i London. 

Varm op med storhittet "Walk":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA