x

Tre nye navne til Roskilde Festival

Tre nye navne til Roskilde Festival

Roskilde Festival har netop offentliggjort tre nye navne: Humor-rockerne Tenacious D, det alternative rockikon PJ Harvey og det ambitiøse danske band Blaue Blume.

PJ Harvey

Det 46-årige rock-ikon PJ Harvey trak sig helt tilbage fra offentligheden efter successen med konceptalbummet "Let England Shake" i 2011, hvor hun også spillede på Roskilde. Tidligere i år inviterede hun sine fans med indenfor i studiet for at overvære indspilningerne af sit nye album, der udkommer i 2016, og omsider kan PJ Harveys mange fans på Roskilde Festival begynde at glæde sig til hendes første optræden i Danmark i fem år. 

Tenacious D

Tenacious D har hidtil kun formået at spille udsolgte koncerter i Danmark, først i Tap1 og siden i Falconer Salen. Næste stop for de selvproklamerede rockguder Jack Black og Kyle Gass bliver på Orange Scene med teatralsk rock'n'roll, rablende indfald, lummer humor, øredøvende fællessang og en hyldest til hardrockens største myter og klichéer. Jack Black og Kyle Gass medbringer deres band og masser af rekvisitter og kostumer. 

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger: "Der er gået fem år, siden vi sidst havde besøg af PJ Harvey på Roskilde Festival, så vi har holdt godt øje med, hvornår hun skulle blive klar til at udgive nyt materiale og spille koncerter igen. Hun har for vane at eksperimentere med formater og udtryk for hver ny udgivelse, så vi er sikre på, at hun igen vil overraske sine fans på festivalen."

Han fortsætter:

"Tenacious D er et af de navne, som rockelskerne håbefuldt har råbt på i årevis, og nu kan det endelig lade sig gøre. De er popularitetsmæssigt gået fra kultnavn til hovednavn nu, så det bliver i de sene aftentimer på Orange Scene, at de kommer til at skabe noget, som kan blive en fantastisk skør og overgearet rockfest fyldt med kærlighed og syng-med-øjeblikke." 

Blaue Blume

Blaue Blume debuterede i 2014 på festivalens Rising-scene for de unge og fremadstormende kunstnere. Debutalbummet "Syzygy" udkom i oktober i år med storladen og ambitiøs rock med Jonas Smiths særegne, lyse stemme i front. "Syzygy" fik hele seks stjerner af GAFFAs anmelder, og GAFFAs samlede anmelderstab har netop kåret det til årets bedste danske album. Gruppen modtog også hele tre nomineringer til GAFFA-Prisen, men måtte dog gå tomhændede hjem.

Trommeslager Søren Buhl fortæller: "Der er noget særligt over at blive inviteret til at spille en festival, hvor man gennem tiden har lagt ører og øjne til koncerter med ens egne idoler. Det kan være svært at begribe, at man skal optræde på en scene, hvor man tidligere, med en slags ærefrygt, har beundret et utal af kunstnere, som til stadighed føles langt større end os.

 

32 ud 175 kunstnere er nu afsløret, og billetsalget er skudt i gang. Blandt de tidligere offentliggjorte navne kan nævnes Red Hot Chili Peppers, New Order, Foals og Wiz Khalifa

Se alle offentliggjorte kunstnere her

I alt 175 navne spiller på næste års Roskilde Festival.

Roskilde Festival finder sted fra lørdag 25. juni til lørdag 2. juli 2016.

Partout-billetter til Roskilde Festival koster 1995 kroner (eksklusiv gebyr).

Et begrænset antal endagsbilletter er til salg for 995 kroner (eksklusiv gebyr).

Billetter kan købes på roskilde-festival.dk

Alt overskud fra Roskilde doneres til kulturelle og velgørende formål af Foreningen Roskilde Festival. Siden begyndelsen i 1970'erne har Roskilde Festival genereret over 225 millioner kroner til udlodning.

Se en præsentationsvideo af årets program her

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA