x

Hvad vil du spørge The Blue Van om?

Hvad vil du spørge The Blue Van om?

Den 19. december er der nyt fra The Blue Van, der udgiver en ganske luksuriøs boks. I den anldning kan I, kære læsere stille spørgsmål til bandet. Det foregår i kommentarfeltet herunder eller på Facebook og Twitter med hashtagget #thebluevansvarer. De bedste spørgsmål ryger videre til bandet og besvares i GAFFAs januarnummer og her på sitet.

I 2014 besluttede The Blue Van at gribe tingene an på en helt anden måde, end de plejede at gøre. De ville ikke bare lave et almindeligt album, som de havde gjort fem gange før. Der skulle ske noget nyt, og det nye skulle samtidigt give bandet mulighed for at eksperimentere med både lyd og udtryk. Samtidigt ville bandet også gerne gøre noget særligt for deres fans, så de hele tiden havde noget nyt at se frem til.

Derfor valgte gruppen kun at udsende singler, for på den måde at opnå frihed til at eksperimentere med forskellige udtryksformer og dermed fjerne sig fra det traditionelle albumformat, som nogle gange kan blive en spændetrøje for kreativiteten. The Blue Van spænder musikalsk bredt, og med dette single-koncept skulle man ikke bekymre sig om en rød tråd, men simpelthen bare lave det bedste nummer, en single ad gangen.

– Selvom vi har taget denne kompromisløse tilgang til singleprojektet elsker vi jo stadig albumformatet, og ikke mindst vinylen. Derfor synes vi også at det var vigtigt at der kom en fysisk udgivelse der kunne samle hele projektet til sidst, udtaler Søren Christensen (guitar, orgel, vokal)

Musikalsk strækker pladen sig derfor også helt fra den 70'er-inspirerede "Illusion", hvor man kan forestille sig en ung Roger Moore cruise rundt i Monacos gader, til det mere sleazy, stoner rock-inspirerede nummer "White Heat" med tørre og heftige fuzz-guitarer. The Blue Van har skabt et album med en stor musikalsk spændvidde, samtidigt med at pladen ikke går på kompromis med den klassiske The Blue Van-lyd.

The Blue Van ønskede at markere udgivelsen af de ti singler med en compilation, og derfor udkommer det eksklusive vinyl-bokssæt "Letters" den 19. december. Boksen indeholder én vinyl med de 10 singler og én vinyl med materiale, som aldrig før er udgivet. Desuden består boksen af en cd med de ti singler, en dvd med musikvideoerne og masser af interviews med bandet, og alle ti covers som art-print i lp-størrelse. Slutteligt indeholder de første 450 eksemplarer en billet til en lukket eksklusiv koncert med The Blue Van i Pumpehuset torsdag den 21. april 2016. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA