x

Julekalender låge 11: Hør årets bedste sang ifølge Blaue Blume

Julekalender låge 11: Hør årets bedste sang ifølge Blaue Blume

GAFFA har bedt alle de danske nominerede til GAFFA-Prisen om at vælge deres yndlingssang fra 2015. Sangene får du her som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren eller bandet om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter med Blaue Blume, der var nomineret i kategorierne Årets Danske Album og Årets Nye Danske Navn, som dog blev vundet af henholdsvis Lukas Graham og Emil Stabil.

11. Sufjan Stevens: Fourth of July

Blaue Blume: – Sufjan Stevens' seneste plade "Carrie & Lowell" er helt ubeskrivelig smuk og hjerteskærende og er en af de plader, vi har hørt mest i år. Sangene udgør en kamp med ham selv over for sorgen, troen, tilgivelsen og kærligheden. Intense indre dialoger, der ofte går forud for sange, men som kun sjældent formidles så personligt. "Fourth of July" gengiver, ifølge Sufjan selv, en samtale, han havde med sin mor på hendes dødsleje. Den sidste sætning i sangen vrister sig brutalt løs af den kliché, vi har måttet lænke den til for at kunne ironisere over den og devaluere dens postulats evigt sande, dog alligevel ubegribelige og frastødende kendsgerning: "we're all gonna die". 
 
Hør sangen på YouTube og på Spotify sammen med de tidligere bidrag nedenfor og læs om de tidligere bidrag her.

GAFFA-Prisen blev uddelt på Bremen Teater torsdag den 3. december klokken 20. Årets optrædende var engelske Kwabs og danske Patrick Dorgan, Liss, The Minds of 99, Alex Vargas og Velvet Volume, og værten var Simon Jul

Showet blev sendt på DR3 fredag den 4. december fra 21-23 og kan nu ses i sin helhed nedenfor.

Du kan deltage i samtalen om GAFFA-Prisen 2015 på de sociale medier ved at benytte #gaffaprisen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA