x

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden nærmer sig med behagelige skridt, og selvom mange bands efterhånden har afsluttet deres efterårsturnéer, er der stadig masser af spændende koncerter landet over. Her kommer de 11 mest interessante. Klik på kunstnernavn for links til mere info og billetsalg.

Fredag den 11. december

København:

R.A. The Rugged Man, Loppen

Befinder du dig i hovedstaden fredag med en hang til knivskarp rap, så kan du være sikker på, at den kontroversielle amerikanske rapper R.A. The Rugged Man kan levere varen. Hiphop-legenden Notorious B.I.G. udtalte tilbage i 1994, at han troede, han selv var den vildeste rapper, indtil han hørte R.A. The Rugged Man. Det er i denne størrelsesorden, at rosen til den hvide rappers evner på mikrofonen er blevet afleveret. 

Mads Damgaard Kristiansen (Reptile Youth), Ståhej Festival, Frederiksberg

Den lille københavnerfestival Ståhej sætter fokus på fusionen mellem musik og location, når både etablerede og upcoming kunstnere indtager utraditionelle og intime omgivelser forskellige steder på Frederiksberg. Denne weekend når festivalen sin ende med blandt andre Reptile Youth-frontmanden Mads Damgaard Kristiansen i rampelyset. Selvom Mads Damgaard Kristensen har gjort sig særligt bemærket for sine eksplosive live-optrædener, er det denne aften hans sangskrivning, der er i fokus. Læs mere på Facebook.

Aarhus:

Vikings on Tour, VoxHall

Hvis du er til mjød, lut og folkedans, så tag til Yule-fest med Vikings on Tour på VoxHall. Konceptet forener fire vidt forskellige bands inden for den nordiske middelaldermusikgenre, men man skal ikke forveksle koncerten med museumsmusik. Gravhøjene er blevet støvet grundigt af, og der vil både blive spillet op til folkedans og noget så ukonventionelt som folk-metal. Sættet leveres af de fire bands Asynje, Krauka, Huldre og Virelai. Se herunder, hvordan det gik for sig, da de gæstede nabo-spillestedet Atlas sidste år.

Aalborg:

Scarlet Pleasure, Skråen (spiller også på Train, Aarhus 11. december)

Elektrosoultrioen afslutter deres to ugers decemberturné denne weekend oven på et begivenhedsrigt år. Glæd dig til at synge med på hits som "Windy", "Under the Palm Trees", "The Strip" og ikke mindst "Heat", der var nomineret til GAFFA-Prisen som Årets Danske Hit – men dog blev slået af Lukas Graham og "7 Years".

Helsingør:

Magtens Korridorer, Kulturværftet (spiller også Store Vega, København 12. december – sidstnævnte er dog udsolgt)

Dette efterår var det 10 år siden, Magtens Korridorers andet album, gennembruddet "Friværdi" udkom. Det er blevet markeret med en genudgivelse af albummet på vinyl i begrænset oplag på 180 grams vinyl i gatefold-cover samt en Danmarksturné, hvor gruppen har spillet hele "Friværdi"-albummet og andre højdepunkter. Turnéen rammer nu Helsingør og et udsolgt Store Vega, og at dømme efter GAFFAs anmelder er de i topform. Vi uddelte fem stjerner til koncerten på Posten under overskriften "Selv Anne-Grethe må efterhånden være kæmpefan af Magtens Korridorer". Læs hele anmeldelsen her.

Horsens:
 

Det utrættelige danske hardrockband Pretty Maids, med 34 år på bagen, har tradition for at spille live i december, og i år er ingen undtagelse. Fredag spiller de tilmed i hjembyen Horsens, og det er nærmest et must for lokale rockfans. Gruppen gav også koncert på årets Copenhell-festival, hvor GAFFAs anmelder Keld Broksø tildelte de maksimale seks stjerner og konklusionen: "De, som så koncerten på Copenhell, må skrive under på ved udgangen, at rygterne om både Pretty Maids' og den melodiske metals død er stærkt overdrevne, for det var lige godt s….. Pretty Maids!" Læs hele anmeldelsen her.

Vejle:

Lord Siva + Danni Toma, Bygningen (spiller også på Stars, Vordingborg 12. december)

De eftertænksomme og anmelderroste rappere er på turné sammen. Danni Toma er aktuel med sit andet album "Grå", som fik hele fem stjerner af GAFFA, mens Lord Siva, der veksler mellem rap og sang, i år har storhittet med "Drømme" fra sidste års ep "180" og har turneret flittigt.

Lørdag den 12. december

København:

Songhoy Blues, Lille Vega

Det unge maliske band blander americana-lyd med bluesguitar og maliske rytmer. De udgav i januar debutalbummet "Music in Exile", som GAFFAs anmelder kaldte "Særdeles lovende", og blev udvalgt til at spille med i musikkollektivet Africa Express, som blandt andet gæstede Roskilde Festival i år under ledelse af Damon Albarn. Lørdag aften går bandet selv på scenen til en festlig aften med glæde og overskud trods de mange konflikter, deres hjemland har været præget af i adskillige år.

Den lille københavnerfestival Ståhej sætter fokus på fusionen mellem musik og location, når både etablerede og upcoming kunstnere indtager utraditionelle og intime omgivelser forskellige steder på Frederiksberg. Denne lørdag slutter festivalen med Lucas Berner fra The Chairman. Læs mere på Facebook.

Lørdag den 12. december:

København

The Sandmen, Loppen (få billetter)

26 år efter debutalbummet fornyede det københavnske rockband sidste efterår sig selv ved at udgive deres første album nogensinde på dansk, "Den Bedste Dag". De har siden turneret heftigt med både de nye og de gamle sange, og de runder året af med en næsten udsolgt koncert på Loppen. De to sidste liveanmeldelser fra GAFFA har begge været til fem stjerner, så Ole Lukøjerne kan stadig. The Sandmen består i 2015 af de to oprindelige medlemmer Allan Vegenfeldt (vokal) og Michael Rasmussen (trommer) samt den mangeårige guitarist Stefan Moulvad og de to relativt nyankomne Jens Hein (bas) og Palle Hjorth (keys).

Odense:

Gotisk jul, Studenterhuset

Klub Golem, Spoken Word Festival og H. Harksen Productions slår endnu engang pjalterne sammen om et gratis arrangement på Studenterhuset. Denne gang byder de på noget så aparte som gotisk jul, hvilket inkluderer delvist juletematiseret koncert ved Ras Bolding og julegotiske fortællinger forfattet specielt til lejligheden af Harksen, Silvestri og Johansen. Ydermere vises Tim Burtons og Henry Selicks gotiske juleklassiker, "The Nightmare Before Christmas". Der er gratis adgang.

Udsolgte koncerter – koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

12. december: Liss + Gents + Clarissa Connelly, Radar

12. december: Pete Rock, Rust

12. Magtens Korridorer, Store Vega 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA