x

King Diamond til Copenhell

King Diamond til Copenhell

Kim Bendix Petersen, bedre kendt som et af dansk heavy metals største acts nogensinde under navnet King Diamond, slutter sig til næste års headlinere på Copenhell Festival, hvor han foreløbigt får selskab af Alice Cooper og Black Sabbath.

Med sit band spiller han for første (og muligvis sidste) gang hele "Abigail"-albummet fra 1987 på dansk grund, og metalkongen lover tilmed publikum sin mest ambitiøse og dramatiske horror-produktion til dato. King Diamond spillede også på Copenhell i 2013, der resulterede i en flot firestjernet anmeldelse fra GAFFAs anmelder.

Også de polske dødsmetallere Decapitated slutter sig til årets lineup. Bandet er tilbage i topform, efter de på tragisk vis mistede to bandmedlemmer i en trafikulykke i 2007. Det demonstrerede den nye konstellation for anden gang med albummet "Blood Mantra" i 2014, der fik fem stjerner herfra og ordene: "Sjældent har det været så stor en fornøjelse at få skældud."

80'ernes tyske power metal-band Blind Guardian kommer også forbi festivalen, og med sig tager de deres tiende studiealbum, "Beyond The Red Mirror", der udkom i starten af året. Gruppen har siden deres fødsel opbygget en kæmpestor og dedikeret fanskare herhjemme og i resten af metalverdenen.

Til slut runder amerikanske Beartooth af med hårdtpumpet metalcore med hedengangne Attack Attack!'s Caleb Shomo i front. Bandet har kun eksisteret siden 2013, men har hurtigt fået ry for deres vilde moshpit-indbydende live-optrædender, eller som Shomo selv udtrykte det i Alternative Press: "Vi vil bare gerne lave sjov punk-rock, hardcore, vild musik og spille vanvittige koncerter og have det sjovt uden noget pres fra noget som helst".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA