x

Se charmerende dukkevideo til Teitur-sang

Se charmerende dukkevideo til Teitur-sang

Instruktøren Sara Nanna og producenten Pelle Folmer er aktuelle med en yderst charmerende, animeret dukkevideo til Teitur-sangen "If You Wait" fra den færøske sanger og sangskrivers seneste album "Story Music", der allerede har lidt mere end to år på bagen. Se videoen her.

Udgangspunktet for videoen er som følger: Et lille væsen er fascineret af en sølvæske. Væsenet bestræber noget større, men er handlingslammet. Snart får det imidlertid selskab af andre små væsner, og håbet om, at noget fantastisk vil opstå, fortsætter.

Om videoen udtaler Sara Nanna:

"Jeg skabte filmen på opfordring om at kreere en animeret dukkefilm til nummeret "If You Wait" af Teitur. En af producerne havde set en af mine tidligere dukkefilm og sendte mig nummeret: "If You Wait". Uden at jeg egentlig vidste, hvem der havde lavet nummeret, lyttede jeg til det og syntes, nummeret var meget poetisk og gav muligheder i forhold til at danne billeder og historie. Min tilgang til opgaven var at lytte til musik og tekst igen og igen; sætte mig ind i budskaber og stemninger, intuitivt danne mig billeder og historier. Det satte jeg sammen til et samlet visuelt univers og en historie, som skulle underbygge musikken uden at følge den slavisk."

Videoen er i denne uge optaget på filmmagasinet Ekkos shortlist over 10 særligt gode kortfilm og musikvideoer. Nytilkommere på listen er valgt af Ekkos redaktion, mens det er op til læsernes stemmer, hvor længe videoen kan blive på listen.

Sangen "If You Wait" er karakteristisk ved, at hver linje i sangen er ét ord længere end den foregående linje, som samtidig gentages. Lyt selv – så skulle det gerne give mening.

GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez tildelte albummet fire ud af seks stjerner og skrev blandt andet: "Der er masser at gå på opdagelse i det rigt varierede album, som bindes sammen af en varmt og organisk lyd, der også får lytteren igennem en kuriositet som Monday, der er mere spændende end egentlig god, men på Story Music er der tydeligvis plads til alle slags historier. Hatten af for det." Læs hele anmeldelsen her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA