x

Toppen af Poppen-stjerner spiller støttekoncert for flygtninge

Toppen af Poppen-stjerner spiller støttekoncert for flygtninge

De sidste par uger har Isam B fra Outlandish haft særdeles travlt. Han står i spidsen for koncertkonceptet Bands on the Move, som i år samler ind til unge syriske flygtninge, der er drevet på flugt fra krigen.

Flere af Isam B's musikalske venner, blandt andet fra efterårets Toppen af Poppen-programrække på TV2, har valgt at bakke op om projektet, så på torsdag den 17. december får en lang række danske virksomheder besøg af Outlandish, Shaka Loveless, Sebastian og Lars Lilholt. Men det er ikke kun virksomhederne og deres ansatte, der får mulighed for at opleve dette stjernehold af musikere. Bands on the Move 2015 slutter nemlig af med en unik intimkoncert.

Det foregår torsdag den 17. december klokken 16.30-18.30 i Mellemfolkeligt Samvirkes gård på Fælledvej 12 på Nørrebro i København. Her bliver de fire artister – altså Outlandish, Shaka Loveless, Sebastian og Lars Lilholt – bakket op af The Antonelli Orchestra, der blandt andet er kendt fra tv-programmerne Vild Med Dans og Toppen af Poppen. Musikerne vil spille både egne numre og hinandens fortolkninger på en helt særlig eftermiddag, hvor alle musikere stiller gratis op for den gode sag.

Mellemfolkeligt Samvirke slår dørene op kl 16.00, og man må varme sig ved bål, varm gløgg og æbleskiver, for koncerten er udendørs. Billetterne koster 250 kroner og kan købes via Mellemfolkeligt Samvirkes hjemmeside. Man skal dog være hurtig, for der er kun 200 billetter til salg.

En udendørs intim-koncert er måske ikke helt normalt i december, men der en symbolsk grund til det. 

– Lige nu er vinteren for alvor ved at sætte ind i de nærområder, hvor tusinder af syriske flygtninge har søgt tilflugt. Med koncerten på torsdag sender vi dem en masse varme og solidaritet midt i deres kamp mod kulden og den barske hverdag som flygtning, siger Isam B, ophavsmand til Bands on the Move.

Pengene, som samles ind på dagen, bliver brugt til akut og langsigtet hjælp til unge syrere, som er flygtet til Libanon og Jordan. Mellemfolkeligt Samvirke hjælper syrerne med at skabe sig en ny tilværelse. Der ydes akut hjælp til de mest udsatte og arbejdes langsigtet med integrationen og lige rettigheder i lokalsamfundet. Blandt andet driver Mellemfolkeligt Samvirke en stribe medborgercentre i nærområderne, hvor unge kan mødes i trygge og positive rammer for at udtrykke sig kreativt, lære engelsk og få hjælp til at starte små socio-økonomiske virksomheder op eller opnå de nødvendige tilladelser, som kræves for at gå i skole og få adgang til lægehjælp og arbejdsmarked – alt sammen helt afgørende for at skabe sig en ny tilværelse i et nyt land.

Læs mere om Bands on the Move på www.ms.dk/bandsonthemove

Billetterne koster 250 kr. kan købes på følgende link (det er gratis for børn ifølge med en voksen): www.ms.dk/bandsonthemove/billet

Facebook-event

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA