x

Lyt: DJ Static og Pharfar danner dynamisk duo

Lyt: DJ Static og Pharfar danner dynamisk duo

De er begge to sværvægtere på den danske musikscene, men i hver deres genre. Nu er hiphop-dj'en DJ Static og dancehall-don'en Pharfar teamet op på den nye single "Holy Collabo", hvor de to selverklærende old school typer rapper og scratcher i overlegen stil over en en pulserende produktion. 

Det er ikke første gang, at DJ Static har flirtet med dancehall. På mixtapet "Rhymes 2 Riddims" fra 2004 blandede han og Rasmoney aka Raske Penge hiphop-vokaler med ragga-rytmer. I forbindelse med albummet "Rolig Under Pres" viste han, at talentet rækker langt ud over den konventionelle hiphop, og her var ligeledes flere reggae-inspirerede indslag. Nu er han så teamet op med den forsvarende mester i dancehall, Pharfar, som fornylig vandt GAFFA-Prisen for bedste danske urban-udgivelse for "Uranium" sammen med Bikstok.

På "Holy Collabo" erklærer Pharfar, at han "Lægger dem ned, kører væk i min Batmobil / Det forpligter lidt at have en gammelmandsstil", inden Static cutter den op med klare referencer til et par old school tegneseriehelte, der også dannede en dynamisk duo, når der var brug for det.  

Hvad samarbejdet ellers kommer til at bringe, vides ikke. Nummeret "Holy Collabo" udgives i første omgang udenom systemet, men du kan høre det op dit lokale dansegulv, hvis din dj ikke er en lyddreng, købe nummeret på iTunes eller streame det på Spotify nedenfor.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA