x

Seksstjernede Joanna Newsom til Danmark

Seksstjernede Joanna Newsom til Danmark

Frost Festival løber til februar af stablen for sjette gang, når festivalen byder på musikalske arrangementer i alternative rammer. Forleden begyndte afsløringen af programmet, og Frost Festival er nu klar med et hovednavn i international topklasse. Joanna Newsom kommer nemlig til landet, når hun giver koncert i Ny Carlsberg Glyptotek fredag den 26. februar.

Newsom vender dermed tilbage til Danmark for første gang siden 2010, hvor hun gav en udsolgt koncert i DR Koncerthuset. Dengang optrådte hun solo, men hun medbringer i denne omgang et band til at bakke hende op. Denne gang er omgivelserne lidt mere uortodokse, når hun med sin harpe bliver omrammet af Glyptoketets ikoniske skulpturer og søjler i en koncert, der sker i samarbejde med Roskilde Festivals Arts-program.

"At præsentere Joanna Newsom omgivet af skulpturer og joniske søjler i Glyptotekets Festsal er en drøm, der går i opfyldelse. Drømmen deler vi med Fonden Roskilde Festival, der ligesom os arbejder med publikumsoplevelsen omkring koncerterne. Begge festivaler arbejder samtidig for at kontekstualisere koncertoplevelser med andre kunstformer, og alt dette folder vi i fællesskab ud i Bryggerens fornemme museumshaller.", siger direktør for Frost Festival, Mikael Pass, om bookingen af Newsom.

Joanna Newsom har været aktiv på den musikalske scene siden 2004, hvor hun udgav debut-albummet "The Milk-Eyed Mender", der på fineste vis kombinerede Newsoms foretrukne instrument, harpen, med hendes særegne stemme til stor international anerkendelse. Siden da er det blevet til tre albums, senest "Divers", som udkom i oktober, der modtog seks stjerner i GAFFA, der kaldte albummet "en uovertruffen magtdemonstration udi kringlet, opfindsom, melodiøst uforudsigelig og evigt foranderlig, rigt blæser- og stryger-orkestreret og generelt bare svimlende smuk folk-sanger/sangskrivning." Læs den fulde anmeldelse her.

Forsalget til koncerten begynder den 16. december klokken 10 på Billetnet.

Se videoen til titelnummeret "Divers" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA