x

Oplev WhoMadeWho i nye rammer

Oplev WhoMadeWho i nye rammer

Danske WhoMadeWho indtager den 11. marts 2016 DR Koncerthusets Koncertsal til Red Bull Music Academy Special og har lagt i kakkelovnen til en koncert langt fra, hvad man normalt kan forvente af gruppen. 

WhoMadeWho er kendt for deres energiske liveshows og dansable numre og giver udtryk for, at det vil være en helt ny og anderledes version af gruppen, der indtager DR Koncerthusets Koncertsal. – De sidste 12 år har vores fokus ofte været på at starte en kæmpe fest. Så det bliver en spændende udfordring også at kunne fokusere på symfoniske partier, lægge tryk på lyrikken eller noget helt tredje, fortsætter Jeppe Kjellberg, mens Tomas Høffding supplerer: – Vi spiller tit til benene og til underlivet. Nu vil vi have overkroppen og hjernen med.

Trioen har aldrig forsøgt sig med noget lignende, og bandmedlem Tomas Barfod forklarer: Det har længe været en drøm for os at spille i koncertsalen. Ikke kun på grund af de fysiske omgivelser, der er fantastiske, men også fordi det er første gang nogensinde, vi skal spille for et siddende publikum. Det er en fantastisk mulighed for os, fordi det åbner et helt nyt råderum rent musikalsk. 

Gruppen har ikke blot været nytænkende med hensyn til valg af venue, men har også allieret sig med række musikere, vokalister og kunstnere, der skal hjælpe dem med at realisere deres vision. Hvem det præcist bliver, vil bandet ikke endnu ikke afsløre – kun, at denne aften kommer til at være noget ud over det sædvanlige.

Red Bull Music Academy, som koncerten afholdes i samarbejde med, har eksisteret i 17 år og er et internationalt musikakademi. Akademiet inviterer hvert år en række kunstnere fra hele verden til to uger med indspilningssessions, jams og lectures med flere nøglepersoner indenfor musikbranchen og er derudover til stede på flere store musikfestivaler verden rundt.

WhoMadeWho blev dannet tilbage i 2003 af sanger og guitarist Jeppe Kjellberg, trommeslager og producer Tomas Barfod, samt sanger og bassist Tomas Høffding og har udgivet fem albums samt et stort antal remixes.

Bandets seneste albumudgivelse, ''Dreams'', fik topkarakter af GAFFAS anmelder Simon Nathanael, der skrev følgende: Pladens hooklines og stemninger har simpelthen det, som danske popbands så sjældent præsterer: en blivende effekt og international appel – samtidigt – og bandet kiler sig ind i en stolt tradition af dansk navlepop sammen med Shanghai, Spleen United og When Saints Go Machine, men uden at slippe den ømfindtlige popfinger, hvormed udtrykket produceres."

Billetsalget til Red Bull Music Academy Special: WhoMadeWho begynder torsdag den 17. december klokken 10.00 via www.drkoncerthuset.dk.

Få en forsmag på koncerten med nummeret ''Dreams'' fra albummet af samme navn her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA