x

Copenhagen Jazz Festival klar med første hovednavn

Copenhagen Jazz Festival klar med første hovednavn

Copenhagen Jazz Festival kan nu præsentere sit første hovednavn, jazzimprovisatøren Pat Metheny. Pat Metheny bliver akkompagneret af en stjernespækket trio og kan opleves mandag d. 4. juli i DR Koncerthusets Koncertsal. 

Ikke alle jazzmusikere har formået at nå ud til et så bredt publikum som den 61-årige guitarvirtuos Pat Metheny. I samarbejde med Lyle Mays dannede han Pat Metheny Group tilbage i 70'erne og har siden været en favorit hos både kritikere og publikum. Han har blandt andet spillet med store navne såsom Sonny Rollins og Joni Mitchell, og har ligeledes skrevet både filmmusik og modtaget 20 Grammy-priser. Selvom Metheny er kendt for jazzen, er der både rock og klassisk americana at spore i hans musikalske udtryk.

Med sig har Pat Metheny et nyt line-up bestående af elitemusikerne Antonio Sanchez (trommer), Linda Oh (bas) og Gwilym Simcock (klaver). Antonio Sanchez har spillet med de helt store navne og har vist sig som en talentfuld komponist, da han sidste år stod bag soundtracket til Oscar-filmen ''Birdman''. Bassist Linda Oh har malaysiske rødder, og har siden opnået inflydelse i New Yorks sprudledende jazzmiljø og spillet sammen med musikere som Steve Wilson og Lee Konitz. Sidst, men ikke mindst, har Pat Metheny allieret sig med jazzpianisten Gwilym Simcock, der er blevet udråbt til at være en af Englands bedste.

Copenhagen Jazz Festival løber af stablen mellem d. 1 og 10. juli, og er én af Europas største jazzfestivaler. Festivalen har eksisteret siden 1979, og finder sted på mere end 100 spillesteder i hele København og på Frederiksberg. Mere end 250.000 besøgende gæster er Copenhagen Jazz Festival, og viser, at jazzen fortsat stortrives i den historiske jazzby København.

Billetter i salg fra fredag 18. december kl. 10.00 via drkoncerthuset.dk

Kan du ikke vente til sommerens festival, afholdes festivalen Vinterjazz på spillesteder i hele landet mellem d. 5. og 28. februar

Få en lille forsmag på Methenys evner på guitaren:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA