x

Bliver The Beatles tilgængelig for streaming?

Bliver The Beatles tilgængelig for streaming?

Måske The Beatles-fans får en ekstra grund til at fejre jul i år? Kilder siger nemlig til amerikanske Billboard, at man fra torsdag den 24. december vil kunne streame the Fab Four fra alverdens streamingtjenester. Det skriver Consequenceofsound.com.

Det er endnu ikke bekræftet, men ifølge Billboard er der "stærke indikationer" på, at den 24. december 2015 vil blive startskuddet til Beatlemania på streamingtjenester som Spotify, Tidal og Apple Music.

Aftalen stammer tilbage helt fra sidste januar, hvor den tidligere direktør i Universal Music Group digital, Rob Wells, genåbnede diskussioner, der tidligere var ebbet ud. Kontrakten blev angiveligt underskrevet midt i september, men det er ikke uddybet, om den gælder for alle streamingtjenester eller kun nogle få udvalgte. Billboards kilder "peger kraftigt" på det sidstnævnte.

På grund af forskellige licensaftaler er The Beatles i forvejen at finde på webradiotjenester såsom Pandora, men denne nye kontrakt vil markere den første gang, at det utroligt populære band vil være tilgængelig for streaming. Streamingtjenesterne har da også haft et forgyldt år, hvor de har overgået downloadsalget i fortjeneste, og profitten kan kun stige, nu hvor The Beatles endelig har taget hul på fremtiden.  

I november udkom The Beatles med opsamlingsalbummet "1+" - bestående af to cd'er og én dvd. GAFFAs musikanmelder Henrik Friis kvitterede med fem stjerner og konkluderede: "1+ ér musikhistorie og fortjener at ligge under en hel del juletræer."

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA