x

D-A-D genopliver klassikere på næste års store turné

D-A-D genopliver klassikere på næste års store turné

Næste år tager D-A-D på en omfattende sommerturné, hvor de spiller enten "Riskin' It All" eller "No Fuel Left For The Pilgrims" i deres helhed. Hvilket album, som publikum ved de pågældende koncerter skal lægge øre til, vil gruppen dog ikke ud med. Du kan se de foreløbigt bekræftede koncertsteder her forneden.

I 2016 kan D-A-D fejre 25 års jubilæet for udgivelsen af albummet "Riskin It All", og det brunger dem godt og grundigt rundt i det danske land og desuden til Tyskland, Sverige, Norge, Finland, England, Frankrig og Spanien.

Bandet har tidligere haft stor succes med at hylde deres album "No Fuel Left For The Pilgrims" og "Riskin' It All" til henholdsvis ved Copenhell sidste år og Jyke Bank Boxens fem års fødselsdag i år, og derfor føler gruppen, at det ligger lige til højrefoden at bringe disse to albumshows ud til et større publikum.

Alle de gamle scenekulisser og rekvisiter er bleve støvet af, har fået et nyt lag maling, nye ting er blevet bygget, og lastbilen vil blive proppet med gigantsofa, kæmpeseng, lamper, gulvtæpper, brølende kronhjorte, og hvad der ellers skal til for, at band og publikum kan blive sendt tilbage til slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne.

For at øge spændingen yderligere vil bandet på de enkelte shows kun spille ét af disse albums, men ikke på forhånd afsløre hvilket. De enkelte arrangører får ingen indflydelse på valget, og der vil ikke blive foretaget afstemning på Facebook eller lignende. Først når tæppet går for de enkelte shows, vil det blive afsløret hvilket album der spilles den pågældende aften.

Da D-A-D tog hele "No Fuel Left For The Pilgrims" med på scenen i 2014 på Copenhell, var det til fem stjerner. GAFFAs musikanmelder Keld Broksø skrev: "I stedet for at lyde som fortiden fremstod D-A-D, som om de både havde noget på hjerte og kunne bevare deres skøre og skægge islæt på en dugfrisk måde, som var det ikke blot en gentagelse af de berømte fester, som D-A-D i tidens løb har stået i spidsen for på Roskilde Festivals Orange Scene."

GAFFAs Martin Nielsen kvitterede ligeledes med fem stjerner for koncerten i Jyske Bank Boxen i Herning. Han afsluttede euforisk: "Uden tvivl den vildeste fem års fødselsdag, jeg nogensinde har oplevet."

Den danske del af turen vil være på 20 koncerter, foreløbig er følgende bekræftet, og flere datoer vil løbende blive tilføjet listen:

Kløften Festival, Haderslev
Rock i Ringkøbing
Vejen Open Air
Høje Bøge Open Air, Svendborg
Gjethuspladsen, Frederiksværk
Fængslet, Horsens
Skive Festival
Mølleparken, Sønderborg

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA