x

Her er musikårets fem største skandaler

Her er musikårets fem største skandaler

Intet år uden skandaler, fiaskoer og brølere i musikbranchen. Vi har samlet de største i prioriteret rækkefølge.

5. Folk med Beck-billetter blev afvist i døren

To dage efter sin sublime koncert på Smukfest gav Beck en surprise-intimkoncert i Tivolis Glassal, der har en kapacitet på 965 personer. Koncerten blev først offentliggjort dagen før, og alle billetter blev solgt på få minutter, da billetsalget gik i gang mandag klokken 10. Faktisk lidt for mange billetter, for ved en fejl blev der solgt for mange billetter, og mindst 16 måtte gå forgæves. De afviste fik kompensation i form af andre koncertbilletter, billetter og turpas til Tivoli og fik desuden pengene tilbage for billetterne, men flere var stadig ikke helt tilfredse.

Koncerten i Tivoli var unik både grundet dens intime karakter og det faktum, at Beck ikke havde givet koncert i København siden 2006 og kun har givet én dansk koncert siden, nemlig i sommer på Smukfest i Skanderborg. De skuffede – og resten af os – kan dog glædes over, at Beck allerede vender tilbage til Danmark til sommer, hvor han optræder søndag aften på NorthSide. Tak!

4. Donald Trump gør, som det passer ham …og pisser Neil Young og R.E.M. af

Milliardæren og manden med det mytiske hår, Donald Trump, offentliggjorde i juni sit 2016-præsidentkandidatur. Trump talte blandt andet om landets dårlige økonomi, arbejdsløsheden og kritiserede Barack Obamas "Obamacare", inden han erklærede, at han gik efter det ovale kontor som republikansk præsident, hvorefter introen til Neil Youngs hit Rockin' in the Free World fra 1989-udgivelsen Freedom blev spillet.

Neil Young, der er notorisk kendt for at være miljøforkæmper og antikapitalist, rettede efterfølgende en skarp kritik mod Donald Trumps brug af sin egen musik: "Donald Trump havde ikke rettighederne til at bruge 'Rockin' in the Free World' i sin offentliggørelse af præsidentkandidaturet. Neil Young, en canadisk statsborger, støtter offentligt Bernie Sanders' præsidentkandidatur" (demokratisk kandidat, red.), lød det fra en Young-repræsentant. Trump stoppede siden hen med at bruge Youngs sange. 

Allerede i september var den imidlertid gal igen. Her brugte Trump nemlig musik fra R.E.M i sin kampagne for de amerikanske republikanere, hvilket Michael Stipe og drengene mildest talt var misfornøjede med: "Go fuck yourself – sørgelige, opmærksomhedskrævende, magthungrende små mænd", skrev frontmanden Michael Stipe via bassisten Mike Mills' Twitter-profil.

3. Årets Kanye-skandale

I år var det seks år siden, at Kanye West gjorde sig uheldig bemærket, da han afbrød Taylor Swifts takketale til MTV VMA-showet i 2009. Tilbage i 2006 afbrød han desuden Justice vs. Simians takketale til MTV EMA i København, fordi de havde vundet prisen for bedste video – og han syntes, han selv burde have vundet. Disse uheldige episoder var lige ved at gentage sig til årets Grammy-uddeling i februar. Beck vandt prisen for "Årets bedste album" med Morning Phase og slog således Beyoncés selvbetitlede album – til manges store overraskelse.

Kanye er en stor beundrer af Beyoncé – og åbenbart også hendes selvudnævnte beskytter. Da Beck trådte op på scenen, blev han efterfulgt af Kanye, der lod, som om han stjal mikrofonen fra ham. Efterfølgende troede mange, at gamle Kanye udviste en for ham uhørt sans for selvironi og bare lavede sjov. Efterfølgende indrømmede Kanye dog, at han faktisk havde til hensigt at lave et award show-hattrick, men stoppede sig selv af hensyn til sin kone og datter. Yeezus, altså… Nårh ja, og så annoncerede han i øvrigt, at han har til hensigt at stille op som præsidentkandidat i 2020. Jaja, hvis Donald Trump kan, kan alle vel.

2. Justin Bieber udvandrer fra Oslo-koncert

Genial markedsføring eller forkælet møgunge? Sagen er i hvert fald, at gode gamle Justin Bieber fik en pæn portion opmærksomhed, da han gik af scenen efter kun én sang til en intimkoncert i Oslo 29. oktober. Grunden? Bieber opdagede, at der var spildt vand på scenen og begyndte at tørre det op med et håndklæde, men nogle piger på første række blev ved med at hive i håndklædet og i Bieber, og så fik Bieber nok og skred. Dagen efter undskyldte han på sin Instagram-konto og gav en hård uge med kun meget lidt søvn som årsag til sin opførsel. Sladderpressen havde kronede dage efterfølgende. Kom igen, Biebs!

 

1. Lenny Kravitz' penisgate

Selvfølgelig trækker nyhedsartikler om kønsorganer de helt store læserskarer til, og når det så endda er ingen ringere end Lenny Kravitz, der ufrivilligt svinger dilleren foran flere tusinde fans, er sensationsværdien så meget desto større. En af sensommerens helt store samtaleemner var således, at Kravitz' læderbukser revnede under en koncert i Stockholm og det hele hoppede ud – kun få dage før hans koncert på Smukfest. Sagen blev heftigt behandlet i medierne og døbt #penisgate. Og både Kravitz selv, Steven Tyler og de to herrers døtre jokede med det efterfølgende. GAFFAs fotograf Sandra Johnson var faktisk på pletten og fik et billede af episoden, som hun dog valgte at retouchere af respekt for Kravitz. På anmodning fra Kravitz' advokat har vi dog fjernet billedet fra arkiverne. Men prøv at google lidt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA