x

Her er de 10 mest læste live-anmeldelser i 2015

Her er de 10 mest læste live-anmeldelser i 2015

Året igennem har GAFFAs web været godt besøgt, og vi har nu samlet de 10 mest læste live-anmeldelser i en top 10. Hvilke anmeldelser, der blev mest læst, kan du se her forneden.

Det skortede ikke på store koncertoplevelser i 2015, hvor Danmark blev flittigt besøgt af legender som Queen, AC/DC og Paul McCartney. Det var da også især anmeldelser fra årets Roskilde Festival, som blev læst af mange.

Det var dog ikke kun de sejrrige anmeldelser, der vakte stor opmærksomhed, men også mere polemiske anmeldelser fik store læsertal. Se GAFFAs 10 mest læste live-anmeldelser her:


10) Volbeat, Tusindårsskoven, Odense, lørdag d. 1. august 2015

Forventningerne blev ikke helt indfriet, da Volbeat indtog Odense den 1. august. Storslående var det dog ifølge GAFFAs Simon Nielsen. Han kvitterede med fire stjerner og skrev: "I et inferno af ild og fyrværkeri drog Volbeat i to timer publikum igennem en rutsjetur af stadionmetal, der i sin ligefremhed kunne få enhver teenageknægt til at trække i læderjakken. Der manglede dog en anelse opfindsomhed, variation og spontantiet i den velplanlagte koncert, hvilket desværre gjorde, at der stadig var et lille stykke vej til, at vi fik indfriet de høje forventninger."


9) Roxette, Store Scene, Jelling Musikfestival, lørdag d. 23. maj 2015

Der var langt til 80'ernes storhedstid for svenske Roxette. GAFFAs anmelder Troels Frøjkjær havde en hård dom over duoens optræden på Jelling Festival, som han beskrev som "uværdig og sølle", før han slog fast, at "Roxette er død". Udmeldingerne fik også kommentarsporet under anmeldelsen til at gløde op. Frøkjær kvitterede med to stjerner og skrev: "Sorry folks, men Roxette er død. Der er ikke mere liv tilbage. Det vi som publikum overværede lørdag aften, som festivalens såkaldte hovednavn, var uværdigt for alle."

8) Father John Misty, Store Vega, København, mandag d. 16. november 2015

Det var desværre nok næppe så meget Father John Mistys popularitet, som det var selve anmeldelsen, der vakte opmærksomhed. Musikanmelder Espen Strunk var ellers fornøjet over Josh Tillman, som han kaldte "en knivskarp kussetyv". Han kvitterede med fire stjerner og skrev: "(...) komplet med store, musikalske armbevægelser og et vulgært-nochalant kropssprog, som får Misty til at minde om en slags amerikansk Jarvis Cocker; lige dele fremmedgjort freak, fissekarl, inderlig alvorsmand og ironiker."

7) Queen, Jyske Bank Boxen, Herning, søndag d. 15. februar 2015

Freddie Mercury har vi ikke længere, men Queen fortsætter med at genoplive magien med amerikanske Adam Lambert i front. Fire stjerner blev det til, da de besøgte Danmark i februar. De har siden annonceret, at de atter besøger Danmark næste år til Jelling Festival. GAFFAs Espen Strunk skrev: "Det er efterhånden 38 år siden, Queen lovede at de ville rocke os, i den primalt effektive sang af samme navn. I aften i Herning indfriede de utroligt nok løftet nok engang - og det er vel også a kind of magic, i en vis forstand."

6) AC/DC, Dyreskuepladsen, Roskilde, onsdag d. 15. juli 2015

Roskilde Festival var knap overstået, før AC/DC (billedet) stod på Dyreskuepladsen. Her beviste de, at rocken ingen alder har, men er tidløs. GAFFAs Henrik Tuxen var til stede og kvitterede efterfølgende med fem stjerner. Han skrev: "Men der er kun et AC/DC, og det kollektive drengerøvs-headbanger-smil m/k, Angus, Brian & Co. fik frem på 55.000 læber, kan man kun tage hatten af for. For those about to rock – I salute you."

5) Paul McCartney, Roskilde Festival, Orange Scene, søndag d. 5. juli 2015

Nostalgien var i top, da Paul McCartney lukkede årets Roskilde Festival med et sandt festfyrværkeri. Der manglede ikke hits, og Paul McCartney levede op til opgaven at lukke med manér og give publikum, hvad de higede efter. GAFFAs musikanmelder Henrik Friis kvitterede med fem stjerner og skrev: "Trumf på trumf - og på en måde, hvor det til sidst er svært at skelne, om det er mindet om den gamle originale indspilning, aftenens aktuelle udførelse eller måske den hjertelige og varme stemning hos publikum, som er den egentlige faktor. I hvert fald en aften, hvor vel halvdelen af de fremmødte endte med at få serveret ungdommens lydspor i versioner, hvor pulsen stadig banker mærkbart, mens nytilkomne fik en smag af det, der engang satte helt nye standarder for musik."

4) Suspekt, Roskilde Festival, Orange Scene, søndag d. 5. juli 2015

Sig aldrig igen, at rap ikke hører til på Orange, skrev musikanmelder Peter T. Aagaard i sin seks stjerners anmeldelse af Suspekts store show på Orange Scene. Han erkendte, at Albertslund-gruppen nok ikke er for alle, men ingen kunne betvivle, at de hørte til på festivalens største scene. "Jeg medgiver, at Suspekt ikke er for alle. Det er kontant, latrinært og pornoficeret. Men det er også velrappet, musikalsk grænseafsøgende og en stor fed understregning af, at hiphop i den grad kan komme ud over scenen på Orange. Som Skjoldungerne gjorde i nærheden for tusind år siden, blev Orange Scene brændt ned i nat. Det kræver nok et års tid at komme sig over det."  

3) Emil Stabil, Spot Festival, Scandinavian Congress Center, Aarhus, fredag d. 1. maj 2015

På årets Spot Festival løb Emil Stabil med opmærksomheden. Men ikke på den gode måde. Hans koncert blev betegnet som en mindre skandale. GAFFAs Jens Dræby kvitterede med én stjerne og skrev: "I ét magisk øjeblik nåede koncerten et umuligt lavpunkt, da fire mennesker, Stabil, Kidd, Young Bong og Lils producer havde hver sin forestilling om, hvornår beatet droppede og sangen begyndte igen med det resultat, at man kunne høre rapperne lave kortvarigt ekko på hinanden og på backing-tracket. Det var sjovt, men det var ikke en god koncert på nogen måde, heller ikke under hittet "Er Det En Fugl?" eller den vulgære "Swimming Pool"."

2) Tony Bennett & Lady Gaga, Copenhagen Jazzfestival, Plænen, Tivoli, onsdag d. 8. juli 2015

Det var et lidt for umage par, Lady Gaga og Tony Bennett, efter GAFFAs musikanmelder Ivan Rods smag. Han kvitterede med to stjerner under overskriften: "Koryfæet Tony Bennett på uværdig vis inddraget i et show af Gaga."

1) Medina, Grøn Koncert, Kolding, torsdag d. 16. juli 2015

Årets mest læste anmeldelse blev sågar citeret i Se&Hør. Det var især overskriften "Divaen var ligeglad", der sprang i øjnene. Og Medina imponerede ikke GAFFAs Simon Nielsen på Grøn Koncert. Danmarks popdronning virkede fraværende, ja, faktisk ligeglad, og det udmøntede sig i én stjerne fra anmelderens hånd. Han skrev: "Ligegyldigheden herskede storartet ved denne koncert, og Medina tilføjede ny og autentisk mening til flere af sine talentmæssigt beskedne sangtekster. Og hvor man troede, at arrogancen ikke kunne få en tydeligere selviscenesættelse, prydede den bagvedstående storskærm derefter et "Tusind Tak". Men Medina var forsvundet. Uden ord og uden tilstedeværelse."

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA