x

Guide: Her skal du feste nytårsaften

Guide: Her skal du feste nytårsaften

Sex, nydelse og frisind

Befinder du dig i en af landets mindre storbyer, nærmere betegnet i Odense, bør du overveje at slå vejen forbi The Gym på Overgade. For femte år i træk slår den lokale natklub dørene op for, hvad der af mange menes at være en fest af sand legendestatus. Inspireret af den franske aristokrat og forfatter Marquis de Sade, kendt for sit liberale forhold til sex og erotik, befinder aftenens tema sig i netop dette hjørne. Og hvilken bedre måde at slutte år 2015 af på end at træde ind i dette frisindede, nydelsesdominerende og sexuelle univers. Adgang er kun via gæsteliste.

Hvad: Odenses Største Nytårsfest – Amoria Ballroom

Hvor: The Gym, Overgade 45, Odense C

Hvornår: 31. december fra kl. 23.59

Hvordan: Facebook-event

 

Det nye år bydes velkommen med Kongsted

Train Natklub har i flere år stået for en af Aarhus' største nytårsfester, og i år er naturligvis ingen undtagelse. Og da det nye år skal bydes velkommen på bedst mulig manér, har Train Natklub naturligvis inviteret en særlig gæst. Den danske dj og elektroniker Kongsted vil gøre sit yderst bedste for, at Aarhus hopper ind i 2016, når han disker op med lækker bas og sprøde beats.

Hvad: NYTÅRSAFTEN ✖ KONGSTED

Hvor: Train Natklub, Toldbodgade 6, Aarhus C

Hvornår: 31. december fra kl. 23.59

Hvordan: Facebook-event

 

Københavns fineste fest

I samarbejde med den dekadente københavnernatklub Sunday Club står festkollektivet CPH Finest bag byens måske fineste fest på Skuespilhuset. Ved havnefronten, imellem flotte omgivelser og med udsigt til Operaen, opfordres gæsterne til at stikke i deres stiveste puds, for det er jo kun nytårsaften én gang om året. Den musikalske gæsteliste er lang, og imellem et bredt spektrum af dj's og andre elektroniske lydsmede vil den danske electroduo TooManyLeftHands lægge vejen forbi Skuespilhuset, så du kan nyde boblerne til skarpe beats, mens du fordyber dig i et festfyrværkeri fra en af Københavns ypperste beliggenheder.

Hvad: The Extraordinary New Years Eve Celebration

Hvor: Skuespilhuset, Sankt Annæ Pl. 26, Kbh. K

Hvornår: 31. december fra kl. 22.00

Hvordan: Facebook-event

 

Kræs og eksklusivitet

Når du træder ind i et nyt år, er nøgleordet altid eksklusivitet. Det skal være årets fest, og der skal ingen grænser være for, hvor vild aftenen skal begå sig. Festarrangørerne Butcher Thursdays har stablet en fest på benene, der inkorporerer alt dette og mere til, når Odd Fellow Palæet i det indre København lægger hus til en af byens mest pompøse fester. Der flyder fine bobler hen over baren – værsgo! Når entréen er betalt, er der fri bar hele natten. Det musikalske program er der naturligvis også gjort noget ud af, hvor blandt andre Sean Pharao, Marwo og TooManyLeftHands kaster dansable kompositioner ud fra lydsystemet. Læs mere om det musikalske program her.

Hvad: Nytårsfest med Butcher Thursdays

Hvor: Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, Kbh. K

Hvornår: 31. december fra kl. 22.00

Hvordan: Officielt billetsalg

 

Knaldebang på Boxen

Den københavnske natklub Culture Box er kendt for sine fester, og weekend efter weekend præsenterer natklubben et imponerende line-up. Nytårsaften er naturligvis ingen undtagelse, når Culture Box slår dørene op for den dybe elektronik. Den musikalske gæsteliste er alt for lang til denne guide, men iblandt de inviterede elektronikere findes blandt andre svenske Rivet og den lokale CTRLS.

Hvad: New Year's Eve BANG

Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54, Kbh. K

Hvornår: 31. december fra kl. 21.00

Hvordan: Facebook-event

 

Bash på Klosteret

De underjordiske, faretruende lokaler bedre kendt som Klosteret lader sig naturligvis ikke forbigå, når det kommer til årets fest. Der er dømt Nytårs BASH, når den progressive og psykedeliske trance blæser ud gennem højtalerne, leveret af et bredt musikalsk line-up, blandt andet bestående af Yeyo og Fnuq.

Hvad: Nytårs BASH

Hvor: Klosteret, Hauser Plads 32, Kbh. K

Hvornår: 31. december fra kl. 22.00

Hvordan: Facebook-event

 

Pop din pagne i Kødbyen

Der er fuld tryk på YOLO'en, når den københavnske natklub Bakken slår dørene op for et festfyrværkeri (ja, bogstaveligt talt) af en fest. Netop fordi nytårsaften i år falder på en torsdag, har Bakken valgt at arrangere en Nytårs Brandy – natklubbens faste torsdagsarrangement. Men det bliver naturligvis ikke som en helt almindelig torsdag, når Bakken slår dørene op med et tyvstartende fyrværkerishow. Nytårsmennesket over dem alle er i samme anledning blevet inviteret, og det sprøde lydbillede leveres derfor af selveste Jean Von Baden.

Hvad: A BRAND(Y) NEW YEAR

Hvor: Bakken, Flæsketorvet 19, Kbh. V

Hvornår: 31. december fra kl. 23.30

Hvordan: Facebook-event

 

Lyden af Berlin

På den københavnske natklub og spillested KB18 i Kødbyen rykkes der for en stund til Berlin. I hvert fald afspejler lyden af denne nytårsfest den tyske hovedstad, når der diskes op med flere elektroniske lydmestre. Edgar Peng også kendt som Turmspringer samt den nu Berlinboende Ida Daugaard er blandt andre at finde på lydpodiet, hvor den minimalistiske og varierede elektronik vil blive skudt ud med mangfoldig glæde. Læs mere om arrangementet her.

Hvad: Tipi New Year

Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V

Hvornår: 31. december fra kl. 23.55

Hvordan: Officielt billetsalg

 

Cyril Hahn fejrer nytår med dig

På KB3 er nytårsaften ikke en helt almindelig fest. Natklubben i Kødbyen har nemlig inviteret schweiziske Cyril Hahn til at lægge lyd til aftenens selskab, så tag din bedste ven i hånden og syng med på Destiny's Child- klassikeren "Say My Name", hæld bobler i svælget, og gå udenfor, hvis du skal kaste med kanonslag.

Hvad: Cyril Hahn – New Year's Eve Celebration

Hvor: KB3, Kødboderne 3, Kbh. V

Hvornår: 31. december fra kl. 22.00

Hvordan: Officielt billetsalg eller Facebook-event

 

Happy new year, old sport!

Er du en af de typer, der tiltrækkes af de eksotiske himmelstrøg og fest på fine slotte, bør du besøge svensken denne nytårsaften. Det er ikke en helt almindelig fest, der befinder sig i Moriska Paviljongen i Malmö, når det nye år skydes ind med en rejse tilbage til the roaring twenties. Der fyres op for glitter, guld og glamour, som var det 1920'erne, når den smukke kulturbygning i Folkets Park slår dørene op til Gatsby Nytårsfest. Mystikken vil være på sit højeste, boblerne vil flyde og moderniseret Electro Swing og Balkan Jazz vil ligeledes flyde ud gennem højtalerne. Aftenen starter allerede kl. 19 med en storslået nytårsmenu, men vil du hellere spise hjemmefra, kan du sagtens vente til kl. 22, når dørene åbnes for resten af det skandinaviske godtfolk.

Hvad: Gatsby Nytårsfest

Hvor: Moriska Paviljongen, Folkets Park, Malmö

Hvornår: 31. december fra kl. 19.00

Hvordan: Officielt billetsalg


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA