x

Kendt britisk trommeslager død

Kendt britisk trommeslager død

John "Brad" Bradbury, trommeslager i den britiske 2 Tone-gruppe The Specials, er død i en alder af 62 år. Det skriver NME. Bekræftigelsen kommer via The Specials' Twitterprofil.

Bradburys familie siger i en pressemeddelelse: "Det er vores store beklagelse, at vi må annoncere de meget sørgelige nyheder, at vores meget elskede ægtemand og far John 'Brad' Bradbury afgik ved døden mandag den 28. december. Brads trommer var kraftværket bag The Specials, og de blev set som en væsentlig del af Two Tone-lyden. Han var meget respekteret i trommeverdenen, og hans reggae-og-ska stil blev anset som inovativ, da The Specials først ramte hitlisterne i 1979. Han var en integreret del af The Specials genforening i 2008 og turnerede i stort omfang med dem op til nu. Hans bidrag til musikkens verden kan ikke overvurderes, og han vil blive meget savnet af familie, venner og fans. Det er familiens ønske, at de må få denne tid til at mindes ham privat."

Den engelske ska-gruppe The Specials debuterede i 1979 med albummet "Specials", der ud over gruppens egne sange også inkluderede coverversioner af navne som Lee Scratch Perry, Skatalites og Toots & The Maytals. Både debuten og efterfølgeren var hits i England, men det helt store gennembrud kom via singlen "Ghost Town", der gik hele vejen til nummer et på den engelske singlehitliste i 1981.

Gruppens sang "Free Nelson Mandela" fra 1984 var også et hit, men på dette tidspunkt var gruppens opstilling radikalt ændret, da tre af medlemmerne havde forladt gruppen for at danne Fun Boy Three. The Specials blev opløst i 1984, men gendannedes i en årrække i 90'erne, og efter yderligere syv års pause fandt de altså sammen igen i 2008 og tog på genforeningsturné i 2009, hvor de fejrede deres 30 års jubilæum. Bradbury forblev siden da en del af gruppen. Dødsårsagen er endnu ikke offentliggjort.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA