x

Rave-pioneren Guru Josh død

Rave-pioneren Guru Josh død

Det har ikke været en god måned for musikken. Først døde Scott Weiland (Stone Temple Pilots, Velvet Revolver) den 3. december, og så mistede vi Lemmy Kilmister for kun nogle få dage siden. Nu har vi mistet endnu en musiker. Paul Walden, kendt under sit scenenavn Guru Josh, er død på Ibiza i en alder af 51 år. Det skriver Musictimes.com.

Guru Josh var mest kendt for sit hit "Infinity" fra 1990. Ifølge engelske The Guardian er dødsårsagen stadig uoplyst, men ifølge Spin og TMZ rygtes det, at rave-legenden har begået selvmord som følge af en længerevarende depression. 

Rave-pioneren fik sin dåb som Guru Josh, mens han lavede house music med sit band, Joshua Cries Wolf. Det blev til hitsinglen "Infinity", som landede på den engelske pop-hitlistes femte plads. "Infinity" blev dog ikke spillet på mange klubber, men Mike Pickering, der var dj på den indflydelsesrige Hacienda i Manchester, besluttede sig for ofte at give det et spin. Det ledte til, at hittet fandt vej videre og blev spredt i hele Europa.

Joshua Cries Wolf udgav et album, som naturligvis også hed "Infinity", og kort herefter flyttede Walden til Ibiza, hvor han iværksatte en digital grafik og rave-promotions-forretning. Han fik også succes under tilnavnet Dr. Devious, som blandede musik med fractal grafik.

"Infinity" udkom i en opdateret version i 2008 og blev således genintroduceret til en ny generation af fans, netop som dance music begyndte at eksplodere i USA.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA