x

Her de 100 mest streamede sange i Danmark i 2015

Her de 100 mest streamede sange i Danmark i 2015

Streamingtjenesterne ophæver landegrænserne og stiller al verdens musik til rådighed. Alligevel er det hjemlige kunstnere, der topper listen over, hvad danske musikfans har streamet i år . Det viser listen over de 100 mest streamede sange i år, som pladeselskabernes internationale brancheorganisation IFPI har offentliggjort.

Du kan se top 10 her forneden og følge linket til de 100 mest streamede sange i år.

"Danskernes foretrukne musikformat er streaming, hvor man har adgang til næsten al musik i verden. Alligevel er det danske artister, der topper hitlisterne for 2015. Det siger noget om dansk musiks høje niveau. Og når man samtidig tænker på den internationale opmærksomhed, danske artister har skabt i det forgangne år, er der bestemt grund til at se frem til musikåret 2016," fortæller Lasse Lindholm, kommunikationschef i IFPI,  og glæder sig over dansk musiks pondus i 2015.

Det kan godt tænkes, at Rasmus Seebach topper listen over mest solgte album i år, men hans singler er ikke at finde på top 10. Ikke overraskende bliver listen toppet af MØ i selskab med Major Lazer og DJ Snake. Det har i det hele taget også været et stort år for MØ, som blandt andet gav en overlegen optræden til Nobelspris-festen.

Når der tales sommerhit, var det da heller ikke til at komme uden om MØ og Major Lazers giganthit, "Lean On", der gik sin sejrsgang over hele verden, og i dén grad sat danskeren på verdenskortet. Diplo og co. havde oprindeligt pitchet sangen til både Rihanna og Nicki Minaj, der begge takkede nej til at medvirke. Videoen er i skrivende stund set over 930 (!) millioner gange på YouTube. Dermed er den så vidt vides den mest viste YouTube-video med en dansk kunstner nogensinde. Nåh ja, og så er sangen i øvrigt den mest streamede på Spotify – nogensinde.

Hele Top 10 ser ud som følger:

1) Major Lazer & DJ Snake feat. MØ: Lean On

2) OMI: Cheerleader

3) Ellie Goulding: Love Me Like You Do

4) Wiz Khalifa feat. Charlie Puth: See You Again

5) Lukas Graham: 7 Years

6) Justin Bieber: What Do You Mean?

7) Ed Sheeran: Thinking Out Loud

8) Kygo: Stole The Show

9) Mark Ronson feat. Bruno Mars: Uptown Funk

10) Rihanna & Kanye West & Paul McCartney: FortyFiveSeconds

Se hele årslisten her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA