x

Lemmy som tungmetal – underskriftsindsamling er i gang

Lemmy som tungmetal – underskriftsindsamling er i gang

Der er blevet skrevet side op og side ned om Lemmy siden dennes død den 28. december sidste år, men toppen for mærkelige hyldester til manden er nu formentlig nået. En britisk mand har således startet en underskriftsindsamling for, at et nyopdaget tungmetal, Ununoctium 118 indtil videre, for fremtiden skal være opkaldt efter den afdøde Motörhead-forsanger og bære navnet Lemmium, skriver NME.

Ununoctium 118 er et af fire "super"-tungmetaller, der i sidste uge blev tilføjet til det periodiske system. John Wright, manden bag underskriftsindsamlingen, der indtil videre tegner godt 23.000 individer, skriver følgende omkring bevæggrundende for indsamlingen:

"Heavy rock mistede en af sine mest ikoniske personligheder i julen med Ian 'Lemmy' Kilmisters pludselige og uforudsete død. Lemmy var en naturkraft og essensen af heavy metal. Vi mener, det er passende, at the International Union of Pure and Applied Chemistry anbefaler, at et af de fire nyopdagede tungmetal i det periodiske system for fremtiden bliver kendt som Lemmium. Et astrologisk objekt (en stjerne) er blevet opkaldt Lemmy for at møde IUPAC's navneanbefalinger."

Det atypiske hyldestforsøg er dog også faldet en række Motörhead-fans for brystet, idet de mener, at bandet ikke spillede heavy metal. På indsamlingens side pointerer en fan blandt andet, at Lemmy altid åbnede bandets koncerter med at sige "We're Motörhead and we play rock'n'roll.". Der vil altså være tale om et omstridt grundstof nummer 118, hvis det skulle ændre navn til Lemmium.

Du kan skrive under på underskriftsindsamlingen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA