x

GAFFAs Demo-sektion bliver til GAFFA Uhørt

GAFFAs Demo-sektion bliver til GAFFA Uhørt

Siden GAFFA begyndte at anmelde demoer tilbage i 90'erne under overskriften Båndsalat, er der løbet meget vand gennem åen. Demoen er ikke død, men har taget nye former. Det er blevet tydeligere og tydeligere igennem de sidste par år, at kunstnere i stedet for at lave en demo går den direkte vej til selvfinansierede udgivelser. Mange af disse er blevet omtalt på GAFFAs Demo-side, men når det nu sjældent er demoer, er det på tide, at siden skifter navn.

Fra GAFFAs februarnummer, der er på gaden 5. februar, skifter vi Demo ud med GAFFA Uhørt. GAFFA indleder samtidig et samarbejde med distributionstjenesten Spinnup, som gør, at musikken kan blive distribueret direkte via streamingtjenester som Spotify, Tidal og Apple Music, og at talentspejdere fra pladeselskabet Universal Music samtidig kan lytte med.

GAFFAs Demo-anmelder Hansen udtaler: – I de sidste 13 år har jeg tilbragt utallige timer i selskab med drømme, entusiasme, håb og følelserne helt uden på tøjet. Ikke altid lige talentfuldt, men altid med et bankende hjerte og en historie, der bare skal ud. Jeg har prøvet at være fair over for alle musikalske udtryk. Det er ikke det samme som at være sød, men jeg har hver eneste gang haft kunsternes bedste for øje. Og det har været super spændende at følge udviklingen igennem årene, ikke kun de enkelte bands, men også genrer og tendenser og tilgangen. 1000 tak til alle de bands, der har vist mig den tillid at få lov til at have en holdning om det vigtigste i deres liv. Jeg har prøvet at være konstruktiv og gjort, hvad jeg kunne for jer.

Hansen fortsætter: – Det vil jeg fortsætte med i samarbejde med andre folk fra branchen. Med flere øjne og ører på musikken, og en mere direkte vej ud til forbrugerne, er håbet, at GAFFA kan blive en nem og sikker vej til en karriere med musikken. Så selvom det måske ikke bliver det store skift for alle bands, kan det være et afgørende skift for nogle. Jeg glæder mig til at høre, hvad I har til os, så se at få uploadet de tracks på GAFFA.dk/uhørt

Læs mere om vilkårene på GAFFA.dk/uhørt
Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA