x

Hiphop i sommervarmen

Hiphop i sommervarmen

Der er dømt ægte hiphop fra undergrunden, når amerikanske Dilated Peoples, The Alchemist og Frank N Dank fredag den 13. juli gæster Vega i København. De tre grupper er alle repræsentanter for hardcore og club-orienteret rapmusik og ligger langt fra den hiphop, man typisk fanger på fjernsynets musikkanaler.

Trioen Dilates Peoples er fra Los Angeles og består af DJ Babu og rapperne Evidence og Rakaa Iriscience. Gruppen, hvis navn er et ordspil på udvidede pupiller/folkeslag, brød igennem med singlen ”Work The Angles” og har haft et enkelt mainstreamhit i form af ”This Way”, der blev produceret af Kanye West.

The Alchemist startede karrieren i duoen The Whooliganz i de tidlige halvfemsere, hvor han som del af det succesrige Soul Assassins lærte producerkunsten af DJ Muggz. En kunst, som blandt andre Mobb Deep, Nas, Big Daddy Kane og andre sværvægtere inden for hiphop har nydt godt af.

Frank N Dank også kendt som Frank Nitti og Dankery Harv er indbegrebet af den hiphop fra Detroit, der de sidste år har fået mere og mere opmærksomhed, også herhjemme. Duoen har udgivet musik siden halvfemserne, men fik først det store publikums opmærksomhed på Jay-Dee’s ”Welcome 2 Detroit” album fra 2001.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA