x

Stjernespækket rock'n'roll-stumfilm får premiere på Copenhell

Stjernespækket rock'n'roll-stumfilm får premiere på Copenhell

Den længe ventede "Gutterdämmerung", omtalt som verdens mest støjende stumfilm, har nu fået tildelt en dansk premieredato – og hvor mere passende end på Copenhell 2016? Den vil herefter blive vist i 2016 på en omfattende verdensturné akkompagneret af fortællere og liveband. 

I august kom det frem, at den svensk-belgiske instruktør og visuelle kunstner Björn Tagemose ville samle nogle af rockhistoriens største aktører i en legendarisk film om rock'n'roll med titlen "Gutterdämmerung". Filmen skulle blandt andet have vores danske Volbeat-drenge på rollelisten sammen med Mark Lanegan, Grace Jones, Iggy Pop, Henry Rollins, Tom Araya (Slayer), Jesse Hughes (Eagles of Death Metal) og den nyligt afdøde Lemmy Kilmister.

"Det er den klassiske historie om rock'n'roll: Det handler om at kæmpe mod det, der undertrykker dig, ved at spille høj musik og ikke ved at affyre Kalashnikovs. Sidste års frygtelige hændelser i Paris har kun gjort dette budskab endnu mere vigtigt," fastslår Tagemose.

Filmens historie går ud på, at Gud har reddet verden fra synd ved at tage djævlens onde guitar. Verden er derefter blevet puritansk, hvor der ikke er plads til sex, stoffer eller rock 'n' roll. Oppe fra himlen ser punk-englen Vicious (spillet af Iggy Pop) ned på jorden og synes, det ser noget kedeligt ud. Vicious sender derfor djævlens onde guitar ned på jorden igen. En ond puritansk præst vil have guitaren tilintetgjort og får derfor en naiv, indfødt pige til at finde den. På hendes vej møder hun jordens mest modbydelige rock 'n' roll. Drengene fra Volbeat spiller krigere i det store slag, hvor de skyder med flammekasterguitarer. 

Titlen "Gutterdämmerung" er et ordspil på Wagner-operaen "Götterdämmerung", på dansk kendt som "Ragnarok", selvom det direkte oversat betyder "Gudernes tusmørke". Operaen er sidste del i tetralogien "Nibelungens Ring".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA