x

Lou Reed lytter til Berlin-materiale

Lou Reed lytter til Berlin-materiale

Lou Reed er lige nu på en turné, hvor han spiller "Berlin"-pladen fra 1973 i sin helhed. I den forbindelse har han været en tur i arkiverne og fundet frem til en masse optagelser, der ikke kom med på den legendariske plade.

Efter at have haft stor succes med albummet "Transformer" i 1972 indspillede Reed et album, der er blevet kaldt en af de mest deprimerende plader nogensinde om to narkomaner, der er forelsket i Berlin. Kombineret med et totalt image-skifte var den ny lyd med til både at forvirre og chokere, da pladen blev udsendt.

"Berlin" har dog senere opnået klassikerstatus og tidligere på året blev den genudgivet i en remastered version.

Ifølge NME har Reed for nylig brugt tid hos sit pladeselskab, hvor der er en kasse med optagelser fra indspilningerne til "Berlin". Der skulle eftersigende være nok optagelser til et helt nyt album, og de optagelser sidder Reed og lytter igennem i disse dage.

Hvorvidt disse optagelser nogensinde kommer til at se dagens lys, er svært at sige. Men interessant er det i hvert fald, at der foreligger en mulighed for at få et indblik i, hvilket materiale Reed ellers skrev i de tidligere 70'ere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA